Oficjalne forum gry Speedway-World
nowe nacje - Wersja do druku

+- Oficjalne forum gry Speedway-World (https://speedway-world.pl/forum)
+-- Dział: Gra (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Propozycje (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Wątek: nowe nacje (/showthread.php?tid=6154)

Strony: 1 2

nowe nacje - becia - 2017-02-26

A może udałoby się wprowadzić kilka nowych nacji ? Ją proponowalabym Francuzów,Slowencow .Ukraińców ,Norwegów i Nowozelandczykow

RE: nowe nacje - Marek79 - 2017-02-26

Jestem ZA.

RE: nowe nacje - FireMan - 2017-02-26

Pomysł dobry i idąc dalej pasuje w końcu zrobić Drużynowy Puchar Świata (zawodnicy wybierani przez system z każdego kraju w formie czwórmeczu )

RE: nowe nacje - becia - 2017-05-13

Tylko ze Nowe nacje powinny pojawić się w szkołach i dopiero po. Kilku latach mogli by startować w DPS

RE: nowe nacje - Arkadiusz - 2017-06-28

No właśnie Gm Arku ci z tymi nowymi nacjami?
Ja przychylam sie do poprzedników i jestem za.

RE: nowe nacje - kamykov - 2017-06-29

teraz już przesadzacie. Po jakiego grzyba Wam nowe nacje? Niedługo w składzie nie będę miał w ogóle polaków prowadząc polski klub. Do tego mamy zagranicznych zawodników w zespołach a tak naprawde nic z tego nie wynika, nie ma żadnych GP ani DMŚ, więc po cholere Wam to. W szkółce mam dwóch asów z Węgier a zero naszych.

RE: nowe nacje - kosmo1979 - 2017-06-29

Nikt Ci nie mkarze zatrudniac obcokrajowcow

RE: nowe nacje - Mr. Zuma - 2017-06-29

Aktualnie mamy 13 nacji
Polska
Anglia
Niemcy
Rosja
Dania
Szwecja
Australia
Czechy
Węgry
Włochy
Finlandia
USA
Łotwa

Jak dla mnie w zupełności wystarczy.
Tu się zgadzam z Kamykovem. Powoli tracimy Polaków w tej grze. Fakt faktem mam teraz 3 Polaków w szkółce ale w między czasie odrzuciłem dokładnie 2 finów, 3 łotyszy i 1 włocha.

O ile ze Słoweńcami mógłbym coś przytaknąć bo jednak coś tam znaczą w światowym żużlu. Tak reszta?
Ostatnio nie mam czasu jakoś na bieżąco obserwować co się dzieje w czarnym sporcie. Ale słyszałem, że Łotysze się bardzo dobrze rozwijają... Ale o Ukraińcach ale słowa... Norwegach? Też nie...

Jeśli zostałby wprowadzony jakiś turniej DPŚ albo GP to może wprowadzenie nacji miałoby by sens... Właśnie MOŻE. Bo i tak mamy już ich bardzo dużo.
Trzeba uważać, żeby nie przesadzić

Więc jestem ostatecznie na nie

W realu ruszyla liga francuska w Norwegii tez sz symptomy poprawy Jezdza rowniez argentynczycy chociaz ze slabym skutkiem przeblyski miewaja ppjedynczy Ukraincy czyli po dolozeniu kilku nacji moznaby zorganizowac DPS a GP mozna przeciez juz organizowac od dluzszego czasu

RE: nowe nacje - kamykov - 2017-06-29

(2017-06-29, 06:27:52)kosmo1979 napisał(a): Nikt Ci nie mkarze zatrudniac obcokrajowcow

Ja po prostu wybieram najlepszych zapowiadających się juniorów do szkółki i zauważyłe że ciężko trafić polaka.

A czy polacy sa dla Ciebie najwazniejsi ? Jesli sa lepsi obcokrajowcy to niech oni jadaj

RE: nowe nacje - kamykov - 2017-06-30

(2017-06-29, 16:51:59)kosmo1979 napisał(a): A czy polacy sa dla Ciebie najwazniejsi ? Jesli sa lepsi obcokrajowcy to niech oni jadaj

Nie są naważniejsi, ale  mój klub jest z Torunia, czyli z Polski i chciałbym by choć połowa zawodników (wychowanków) była także z Polski.  Trochę właśnie mnie dziwi, że do szkółek teraz trafia bardzo dużo zagraniczyn zawodników.

RE: nowe nacje - Misiek81 - 2017-07-01

(2017-06-30, 02:31:06)kamykov napisał(a):
(2017-06-29, 16:51:59)kosmo1979 napisał(a): A czy polacy sa dla Ciebie najwazniejsi ? Jesli sa lepsi obcokrajowcy to niech oni jadaj

Nie są naważniejsi, ale  mój klub jest z Torunia, czyli z Polski i chciałbym by choć połowa zawodników (wychowanków) była także z Polski.  Trochę właśnie mnie dziwi, że do szkółek teraz trafia bardzo dużo zagraniczyn zawodników.

Popieram kamykova powinno być najwięcej Polaków a nie obcokrajowców bo to bez sensu jeszcze z Afryki szkolmy mlodzież np.z Etiopii

RE: nowe nacje - Arkadiusz - 2017-07-01

Kwestia gustu.
Ja np zdecydowanie wole obcokrajowców.

RE: nowe nacje - anton - 2017-07-02

Nowe nacje ( nawet Pigmeje i Masajowie wraz z Eskimosami - Lapończykami ) powinny pojawiać się tylko na liście transferowej. W szkółkach mogą tylko być juniorzy o narodowości zgodnej z deklarowanym krajem pochodzenia drużyny. Ale głosy takie jak ten nie liczą się.