Nowy silnik meczowy !!! - Wersja do druku +- Oficjalne forum gry Speedway-World (https://speedway-world.pl/forum) +-- Dział: Pozostałe (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Archiwum (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=25) +--- Wątek: Nowy silnik meczowy !!! (/showthread.php?tid=6571) |
RE: Nowy silnik meczowy !!! - Niszczycielski - 2018-06-23 wszystko fajnie pięknie ale powiedzcie mi co się może stać gdy zawodnik będzie miał 0 sprawności i dalej będzie jechał ? RE: Nowy silnik meczowy !!! - Marek79 - 2018-06-23 pewnie nic, będzie miał słabiutkie czasy, wolny jak żółw i tyle. RE: Nowy silnik meczowy !!! - Hegemon - 2018-06-23 Dlaczego zrezygnowano z międzyczasów? Ta funkcja nikomu nie szkodziła, a mogłaby pomóc w analizie przeciwnika np. który z żużlowców ma dobre starty. RE: Nowy silnik meczowy !!! - beber1 - 2018-06-24 witam! te natychmiastowe zmiany według mnie prowadza do tego ze zwiekszy sie liczba( tak w połowie sezonu) meczy z wynikiem 75:0! bo gracze którzy budowali drużyny przez kilka sezonów i zaczeli coś osiągac,lub pokupowali zawodników na poziomie za niezła kase jak sie teraz okazuje nagle ze wyrzucili pieniądze w błoto!!! bo takie ceny ostatnio były na LT,musza szybko zmienic taktykę i budowac składy od zera skąd na to kasę wziąść i szczerze komu sie bedzie chciało!od zera to można grac w nowa grę a nie w menagera w którym sie siedzi kilka lat! i z sezonu na sezon nie wiadomo czego sie spodziewac i pod których graczy beda robione zmiany!!!!!! RE: Nowy silnik meczowy !!! - szuwarek - 2018-06-24 Jest mowa, że w turniejach i 4meczach zawodnik będzie miał 100% sprawności. Czy zatem jeśli po lidze będzie miał np. w poniedziałek 80% i będzie startował w 4meczu to otrzyma 100%? Drugie pytanie od razu czy junior ze sprawnością 76% także otrzyma w 4meczu 100% sprawności? RE: Nowy silnik meczowy !!! - Brad - 2018-06-24 (2018-06-24, 09:19:37)szuwarek napisał(a): Jest mowa, że w turniejach i 4meczach zawodnik będzie miał 100% sprawności. Czy zatem jeśli po lidze będzie miał np. w poniedziałek 80% i będzie startował w 4meczu to otrzyma 100%? Drugie pytanie od razu czy junior ze sprawnością 76% także otrzyma w 4meczu 100% sprawności? W indywidualnych i 4meczach każdy ma 100% było wałkowane dużo razy RE: Nowy silnik meczowy !!! - wojtas_gkm - 2018-06-24 Szuwarek w sparingu dalej będzie 80%, ale w czwórmeczu pojedzie na sprawności 100% RE: Nowy silnik meczowy !!! - Selby - 2018-06-24 Beber czy ty naprawdę uważasz że wygrałeś do zera bo jest nowy silnik meczowy ? Jak ktoś nie wystawił składu to wątpię że zrobił to celowo. RE: Nowy silnik meczowy !!! - beber1 - 2018-06-24 (2018-06-24, 14:21:17)Selby napisał(a): Beber czy ty naprawdę uważasz że wygrałeś do zera bo jest nowy silnik meczowy ? Jak ktoś nie wystawił składu to wątpię że zrobił to celowo. Wiem dlaczego wygrałem! Nie gram od wczoraj! Ale chodzi mi o to że danemu graczowi "x" coraz mniej będzie zależało na grze będzie coraz więcej nie aktywnych użytkowników i coraz więcej wyników 75:0 i coraz mniej osób online na meczach bo będzie coraz mniejsze zaangażowanie bo wielu graczy ma składy w czołówce powyżej 32 lat! Budowali składy żeby dojść na szczyt! a takim a nie innym składem z wysokim XP można było powalczyć na najwyższym poziomie! a teraz nagle wszystko w błoto. Gdzie szukać maja dani gracze motywacji do dalszego grania jeżeli gra została dostosowana do garstki osób która parę sezonów wstecz postanowiła odmlodzic skład! RE: Nowy silnik meczowy !!! - beber1 - 2018-06-24 Gra niezniszczalnymi dziadkami że skillami 100 też mijala się z celem to zostało zmienione na lepsze! Ale to samo z czasem by się skończyło ale teraz to ewidentnie gra idzie w kierunku takim żeby gracze e-ligi i 1-2 ligi nagle wyrzucili wszystko co budowali wiele sezonow RE: Nowy silnik meczowy !!! - GM_Arek - 2018-06-24 (2018-06-23, 20:02:21)Niszczycielski napisał(a): wszystko fajnie pięknie ale powiedzcie mi co się może stać gdy zawodnik będzie miał 0 sprawności i dalej będzie jechał ? zawodnik będzie miał wykluczenia RE: Nowy silnik meczowy !!! - GM_Arek - 2018-06-24 (2018-06-23, 21:35:48)Hegemon napisał(a): Dlaczego zrezygnowano z międzyczasów? Ta funkcja nikomu nie szkodziła, a mogłaby pomóc w analizie przeciwnika np. który z żużlowców ma dobre starty. nauczeni doświadczeniem z sps, gdzie trafiło się paru "matematyków", którzy na podst międzyczasów próbowali dokładnie oszacować skille rywali, ukryliśmy je i tu. Niestety zamiast do fajnej analizy prowadziło to do otwartych "wojen" między graczami, bo nie każdy przecież jest biegły z matematyki RE: Nowy silnik meczowy !!! - GM_Arek - 2018-06-24 (2018-06-24, 09:19:37)szuwarek napisał(a): Jest mowa, że w turniejach i 4meczach zawodnik będzie miał 100% sprawności. Czy zatem jeśli po lidze będzie miał np. w poniedziałek 80% i będzie startował w 4meczu to otrzyma 100%? Drugie pytanie od razu czy junior ze sprawnością 76% także otrzyma w 4meczu 100% sprawności?sam sobie odpowiadasz RE: Nowy silnik meczowy !!! - Hegemon - 2018-06-25 Zrobiłem trening wewnętrzny (TW) na trzech rodzajach nawierzchni w deszczu, na tych samych motocyklach. Czasy zawodników były takie same (0,01s różnicy) oznacza to, że nawierzchnia nie ma żadnego znaczenia? Czy to jest błąd w TW? RE: Nowy silnik meczowy !!! - szuwarek - 2018-06-25 (2018-06-24, 17:35:27)GM_Arek napisał(a):(2018-06-24, 09:19:37)szuwarek napisał(a): Jest mowa, że w turniejach i 4meczach zawodnik będzie miał 100% sprawności. Czy zatem jeśli po lidze będzie miał np. w poniedziałek 80% i będzie startował w 4meczu to otrzyma 100%? Drugie pytanie od razu czy junior ze sprawnością 76% także otrzyma w 4meczu 100% sprawności?sam sobie odpowiadasz Naprawdę już chciałem patrzeć na te Twoje zmiany przychylnym okiem, ale fakt wystąpienia w czwórmeczu zawodnika ze sprawnością 100% mimo, że posiada ją na poziomie niższym powoduje jednak, że zdania nie zmienię. Zmiana z silnikiem oraz likwidacja budowania sprawności jako całość jest nieprzemyślana i bez sensu, bo zawodnik ze sprawnością np.10% jadąc w poniedziałek w sparingu ma 10% sprawności a z kolei w czwórmeczu otrzyma 100%. To się kupy nie trzyma. SW staje się jakimś dziwolągiem. Kto układa taką przekręconą logikę? Tyle razy dopytywałem o to bo sądziłem, że nie jest to możliwe i źle to zrozumiałem, a jednak. Poza "zarzutami" odnośnie wprowadzanych zmian, nie będę się po raz wtóry rozpisywał, ale dojdzie niestety kolejny: brak logiki. |