Oficjalne forum gry Speedway-World
Nic nie macie do powiedzenia? - Wersja do druku

+- Oficjalne forum gry Speedway-World (https://speedway-world.pl/forum)
+-- Dział: Pozostałe (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Dział: Archiwum (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=25)
+--- Wątek: Nic nie macie do powiedzenia? (/showthread.php?tid=1906)

Strony: 1 2 3

RE: Nic nie macie do powiedzenia? - sothis - 2012-07-19

AssAssin czemu nie udzielałeś się w temacie na temat nowej szkółki
poczytaj sobie tutaj http://www.speedway-world.pl/forum/showthread.php?tid=1324

RE: Nic nie macie do powiedzenia? - MichalKR - 2012-07-19

AssAssin wprowadzasz niepotrzebny zamęt i niepotrzebnie burzysz krew. wychodzisz ze złego założenia ledwo zaczynasz grę a Ty myślisz już o ekstralidze . Ja zastanawiam się jak objechać kolejny mecz i czy uda mi się awansować czy zamknę się z finansami. Każdy kiedyś zaczynał grę ja zarejestrowałem się ok rok temu i zdążyłem awansować z 5 do 3 ligi po aktualnym sezonie czeka mnie awans do 2 . Ale do tego trzeba wytrwałości i samo zaparcia a nie użalania się że w wyższych ligach mają lepiej odemnie.

RE: Nic nie macie do powiedzenia? - pedroart - 2012-07-25

Po części zgadzam się z assasinem lecz ja widzę problem w skokach skillów tj. ilości dni , wystarczy porównac poziom 1 i 7 daje różnicę 7 dni treningowych nie mówiąc o trenerach gdzie biedniejsze kluby często nie stac na nich i to daje dodatkowe 2-4dni na korzyśc bogatszych to już jest jak dla mnie przepaśc Smutny . Tak więc pytam czy w wyższych poziomach szkółki jeżdżą na torach wyposażonych w hydromasaże i odnowę biologiczną? zdaje mi się jednak że trenują na takich samych torach jak z poziomu 1 Oczko? to dlaczego taka różnica w ilości dni treningowych ? Chyba wystarczy że kluby z wyższym poziomem szkółki zyskują na ilości i przebieraniu w juniorach to dodatkowo gloryfikuje się je w treningach .Nie mam nic do kosztów szkółki ale co do treningów adeptów to nie powinno byc takiej dużej różnicy choc w tym aspekcie można by wyrównac szanse biedniejszych Oczko

RE: Nic nie macie do powiedzenia? - sothis - 2012-07-25

można spróbować jakoś koszt trenerów podzielić na ligi jeśli wiecie o co chodzi
taką drabinkę kosztów
za najlepszego trenera

eliga - 20tyś
1 liga - 17/18 tyś

i tak dalej

RE: Nic nie macie do powiedzenia? - Luckas - 2012-07-25

Z calym szacunkiem sothis ale to troche nie fer wobec wyzszych lig. Czemu maja placic wiecej za ten sam poziom szkolenia. Ktos kto gra juz pare ladnych sezonow i osiagna juz jedna z wyzszych lig nie powinien byc stratny tylko dlatego ze jakis koles poruszyl ten temat bo mu nie idzie. Zostawil tu swoje wypociny i tak naprawde tylko On ma z Tym problem. Zapewne jeszcze troche pogra i tyle go widzieli. Koniec:-P

wiesz to jest tylko taki pomysł wiem że na 99% nie przejdzie Oczko bo to jest nie fair
po prostu najpierw trzeba w stadion inwestować dość mocno a dopiero później w szkółkę takie jest moje zdanie Duży uśmiech

RE: Nic nie macie do powiedzenia? - trojan - 2012-07-25

Sothis mam takie pytanko, a ile teraz trzeba czekać na skok przy poziomie pierwszym szkółki i przy najlepszym trenerze ??? Bo u mnie jest 26 dzień treningowy i nic ?

wiesz co dokładnie nie wiem
ale wiem że raz skoki nie były graficznie pokazane ale miały miejsce
ogólnie trzeba poczekać na stefika aż wróci z urlopu

RE: Nic nie macie do powiedzenia? - mika1688 - 2012-07-25

Trojan:
wg projektu jeśli masz zielonego juniorka to czekasz z najlepszym trenerem około 24 dni. Ale o ile zmodyfikował to Stefik to nie wiem Oczko

Co do całej tej "paplaniny" to stwierdzam że jest ona niepotrzebna. Szkółka dopiero co weszła w życie i dajcie jej trochę czasu. Będą błędy to się skoryguje, a Assassin (jeśli błędnie nick wpisałem to sory) szkółka była projektowana przeze mnie. To jest w 90% mój wymysł. A ja nie zaliczam się do "elity". Jestem w 5 lidze. Założeniem jakie miałem tworząc tą szkółkę było promowanie managerów, którzy w nią inwestują grube miliony. Bo z jakiej racji masz mieć takie same przywileje jeśli masz szkółkę na poziomie 1 i wydajesz na nią ledwo 1 mln rocznie z managerem, który za kasę wydaną na szkółkę i juniorów wydał ponad 20 mln?

Chcesz aby szybciej trenowali Twoi juniorzy, a przez to chcesz mieć perełki w składzie i na nich zarabiać? to płać. Jak nie chcesz, to leż i nic nie rób. Jak dla mnie ma to być gra długoterminowa, a nie na jeden sezon.

RE: Nic nie macie do powiedzenia? - Hyziu - 2012-07-26

trojan, podam tobie na moim przykładzie chociaż to na tą chwilę i tak pewnie nie odzwierciedla długości trenu w nowej szkółce bo część treningu odbywało się na starych zasadach (za wyjątkiem jednego zawodnika), a część na nowych, ale trochę rozjaśni sytuację:

- 12 lat, tal.5 przybył już do nowej szkółki 06.07, pierwsze skoki dostał po 17 dniach treningu.
- 13 lat, tal.3 - 13.06- 19.07 - skoki po 36 dniach (w starej szkółce miał dofinansowanie 1k, obecnie trenuje z najlepszym trenerem)
- 13 lat, tal.4 - 29.06 - 24.07 - skoki po 25 dniach ( w starej szkółce dofinansowanie 5k, obecnie trenuje z najlepszym trenerem)
- 14 lat, tal.2 - 29.06 - 17.07 - skoki po 18 dniach w starej szkółce miał dofinansowanie 1k, obecnie trenuje z najlepszym trenerem)
- 15 lat, tal.4 - 19.06 - 24.07 - skok po 30 dniach i po 34 dniach ( w starej szkółce dofinansowanie 5k, obecnie trenuje z najlepszym trenerem)

RE: Nic nie macie do powiedzenia? - pedroart - 2012-07-26

Mika1688 nie mam nic do kosztów szkółki ale do ilości dni treningowych Oczko moim zdaniem perełki (np. występują tylko w REALU MADRYT,BARCELONIE,MANCHESTERZE itd. i te drużyny mają tylko z własnych wychowanków? nie wyszukują i kupują również talenty od słabych drużyn?) mają prawo występowac również w niższych ligach ;0 Pytam czy w wyższych poziomach szkółek jeżdżą na złotych motorach z klimą? Oczko NIE wydaje mnie się ! . NALEŻY się przewaga ludzi którzy inwestują w szkółki ale mają już ją w postaci ilości trenerów,juniorów i szybkości pozyskiwania a dając im jeszcze znaczną przewagę w szybkości treningu to skąd w słabszych szkółkach mają się wziąźc perełki ? Przez takie podejście wpadac powoli będziemy w marazm niemocy niższych lig i zniechęcania się do gry Smutny , no bo jak mam walczyc o jakieś cele i jeszcze inwestowac kiedy żeby to zrobic muszę (nakarmic grube RYBKI) kupic perełkę nie mogąc jej wyszkolic lub szkolic tylko szaraków i sprzedawac nie odzyskując nawet poniesionych kosztów ;( MIKA widac wkręciłeś się w grupę trzymającą władzę Uśmiech a jak wlecisz w stado wron to musisz krakac jak one !!!!!!!!!! ŻARTUJĘ Oczko Chodzi mi tylko o zbalansowanie tego aspektu może w wyższych szkółkach promowac nie szybszym treningiem a jakimś bonusem np.9 poziom każdy junior po tej szkółce mógł by jechac do bez straty sprawności +-5 biegów 5talent/ +-4 biegów 4 talent itd. , w 10 poziomie np. zużywają o 25% motory 5 talent itd.

RE: Nic nie macie do powiedzenia? - mika1688 - 2012-07-26

Żeby trenować perełkę, muszą otrzymać perełkę. Szanse na otrzymanie perełki ma każdy takie same. Jedynie szansa na otrzymanie juniora się różni. Ale może być sytuacja kiedy ja dostane 12 latka z talentem 5 przy szkółce na 1 lvl, a oni 14 latka z talentem na 1 lvl przy szkółce na 10 lvl.

Co do długości trenowania uzależnionej od szkółki. Weźmy za przykład talent 3 dla poziomu 1 szkółki i 9 szkółki. Bez trenera kolejno będzie ćwiczył 30 i 22 dni. jest 8 dni róznicy. Załużmy, że ma on 13 lat i w wieku 16 leci na egzamin. Sezon ma bodajże 126 dni. Będzie trenował w sumie 126x3=378. A więc w szkółce przy 1 lvl będzie miał prawie 13 skoków, a w szkółce przy lvl 9 - 17 skoków. I uważasz, że wydając 11 mln. na jej rozbudowę nie należy im się o te 4 skoki więcej? A jeszcze istnieje ryzyko, że Ty przy 1 lvl szkółki tym talentem będziesz odnotowywał same skoki +3 (w czepku rodzony jesteś Język), a on przy 9 lvl szkółki będzie miał same skoki +1 lub +2 co da mu średnią załużmy 1,5. A więc 13x2(dwie umiejętności są trenowane na raz)x3=78, czyli średnia wzrośnie mu około 78/5=16, a w szkółce przy lvl 9 może być sytuacja taka: 17x2x1,5=51, czyli średnia wzrośnie o około 10. A więc nie jest powiedziane, że przy wyższej szkółce możesz wyjść lepiej.

Co do łączenia mnie do jakiś grup to uznam to, tak jak pisałeś, za żart Oczko Jedynie ze Stefikiem w grze mam jako taki kontakt, ale to tylko i ze względu na to, że każdy projekt jaki przygotowywałem to z nim omawiałem. Pozostałych kojarze tylko z forum.

PS. Jak ktoś zaraz mi napisze, że niższych lig nie stać na najdroższego trenera to go wyśmieje. Język

PS2. Jeszcze co do kupowania tych perełek co piszesz o tym, to widzę, że w tej grze działa dobrze mechanizm popytu i podaży. Jak zaczynałem grę to zawodnik ze średnią 56-58 chodził za grube miliony. Dziś możesz kupić go o wiele taniej, bo takich zawodników jest mnóstwo. A więc w przyszłości będziesz mógł za tańsze pieniądze spokojnie kupić sobie średniaka około 65, co na niższe ligi powinno w zupełności wystarczyć, podczas gdy nowe zespoły startują ze średniakami 50-55

RE: Nic nie macie do powiedzenia? - pedroart - 2012-07-26

Dlaczego uważasz że się komuś się coś należy bo zainwestował 11mln a nie napiszesz ile przez ten czas był w stanie zarobic (ilośc juniorów lv.1=2 do lv.9=8 nie mówiąc o wyborze talentów) a odnośnie tych skoków i obliczeń może by się sprawdziło gdyby nie można było wyrzucac zawodników ze szkółki a 95% przypadków zostawiają talenty 5 i 4 , a w czepku jeszcze w tej grze chyba się nikt nie urodził Oczko

RE: Nic nie macie do powiedzenia? - sothis - 2012-07-26

no ja mam na przykład 2 juniorów z tal 3
a już dawno pisałem żeby ograniczyć juniorów którzy przychodzą do szkółki z tal 5
albo napisać warunek że poziom szkółki ma znaczenie(%) np 1 poziom 5% szans na juniora z tal 5, 15% na tal 4, 20% tal 3, 30% tal 2 i 40 % tal 1 i dla 15 poziomu 25% tal 5, 40%tal 4, 25% tal 3, 15% tal 2, 5%tal 1
i wtedy inwestowanie w szkółkę jeszcze bardziej się opłaci Duży uśmiech
wiem wiem faworyzuje "starych wyjadaczy" itp. no ale inaczej tego nie widzę Język bo nikt nie odda mi kasy za 7 poziom szkółki

RE: Nic nie macie do powiedzenia? - mika1688 - 2012-07-26

pedroart: a czemu patrzysz ciągle kto ile zarobi? zysk to jest przychód minus koszty. Trzymając się przykładu naszego 13 latka. Jeśli będziemy go szkolić przez 3 sezony z najlepszym trenerem to tygodniowy koszt wynosi 20.000. Tygodni będzie 54 a więc koszt wyniesie 1.080.000 zł. Tyle manager będzie musiał wydać aby wyszkolić takiego juniora, który po opuszczeniu szkółki obecnie może być w przedziale średniej 54-60. I niżej masz linki to trwających transferów:

Zainteresowanie zerowe:
http://www.speedway-world.pl/i,zobacz-40543
http://www.speedway-world.pl/i,zobacz-41270

I małe zainteresowanie:
http://www.speedway-world.pl/i,zobacz-40933

Niektórzy to 17 latkowie ale chodzi o cenę. Jak widzisz manager ma problem by sprzedać takiego juniora za 700.000 zł, a więc wg naszych obliczeń poniżej kosztu jego wychowania, czyli traci na tym.