Oficjalne forum gry Speedway-World
Obozy treningowe - Wersja do druku

+- Oficjalne forum gry Speedway-World (https://speedway-world.pl/forum)
+-- Dział: Pozostałe (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Dział: Archiwum (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=25)
+--- Wątek: Obozy treningowe (/showthread.php?tid=4729)

Strony: 1 2 3 4

RE: Obozy treningowe - kamykov - 2013-12-17

tyle że starzy gracze mają maks szkółkę parę baniek na koncie i przy obozach 5x max głównie im sprzyja bo stać ich na wysłanie jeszcze paru juniorów dodatkowych a widziałem że jakoś gracze z 4 , 5 i 6 lig to raczej z powodu braku finansów skromniejsze obozy wybierają.

RE: Obozy treningowe - steel_rider - 2013-12-17

ja zaczynalem od poczatku , od 6 ligi i nie mialem nigdy problemu zeby wyslac swoich na najlepszy oboz , a wszystko dlatego ze "uzywalem glowy" Uśmiech

RE: Obozy treningowe - Mr. Zuma - 2013-12-17

tak tylko, że nie wszyscy jej używają Duży uśmiech
Brak finansów, brak obozów + liczne porażki spowodowane nie możliwością kupna porządnych riderów = rezygnacja z gry
Jak dla mnie pomysł Astecka jest super i jestem 100x na TAK!

spoko , tylko dlaczego teraz nie wybierasz najslabszego obozu ?

RE: Obozy treningowe - Mr. Zuma - 2013-12-17

Bo nie ma sensu!
W tamtym sezonie wysłałem moich na obóz do Inowrocławia (jeden z gorszych obozów bo na taki było mnie stać) i co obóz jak obóz były z 2 skoki. Ale co mi z tego jak wydałem ponad 500 patyków po to by jeździli nie wiele lepiej jak przed obozem?
Dlatego, na tanie obozy wysyłać sensu za bardzo nie ma. Na dobre obozy ludzi w 6, 5 ligach nie stać. Czemu? Bo wydają miliony na zawodników (ale LT to inna bajka więc to zostawiam Język)

I tak pisząc to wpadłem na pomysł, by do oferty sponsorskiej dodać zniżkę, na obóz Duży uśmiech
W zależności od miejsca ta zniżka różniła by się o te kilka %

Pomysł jak każdy inny ale zawsze o te kilka groszy obozy były by tańsze Duży uśmiech

RE: Obozy treningowe - Jack21 - 2013-12-17

jak dla mnie pomysł Astecka nie jest wcale taki głupi a wręcz oczywisty. Teraz zajmuje parę chwil znalezienie 5xmax i to nie ważne czy weźmie to 4 czy 1 ligowiec, bo chodzi tu o to żeby kombinować jak w managerze być powinno wiem że maksymalnie będzie 2xmax więc wybieram coś a rezygnuję z czegoś proste, kalkulacja która daje skutki, za błędy karze a za dobre, trafione decyzje wynagradza, co w tym złego?
I jeszcze chciałbym się odnieść do tego jak to niby wszyscy biorą 5xmax. Ja osobiście NIGDY tak nie zrobiłem. Będąc w niższych ligach wiem że pewne rzeczy mogę odpuścić bo zaoszczędzę trochę kasy a skoki najważniejszych skili zachowam, a jak wiadomo nowi gracze nie mają paru baniek na koncie i trzeba wyważyć sobie poziom funduszu z poziomem skili na obozie Duży uśmiech

RE: Obozy treningowe - anonim-04 - 2013-12-17

jak sie chce to zawsze mozna miec najlepszy obóz wystarczy oszczędzać ze 3 ostatnie kolejki meczowe co daje tez 3 zaawody indywidualne i jeszczetygodniwki i pod koniec sezonu zawsze jest wypata od sponsora czyli tak lekko liczac ok 550 tys i spokojnie mozna wysa za to pierwszy skad na najlepszy obóz

RE: Obozy treningowe - MarekAureliusz - 2013-12-17

Ja podobnie jak Jack, też nigdy nie wysłałem zawodników na najlepszy obóz, bo nie miało to sensu. Do tej pory nie miałem i pewnie jeszcze długo nie będę mieć juniora, w którego opłacało by się aż tak inwestować, a dla zawodników, którzy tylko przechodzą przez klub, bo są potrzebni tylko do awansu, a wiadomo że na wyższą ligę będą za słabi nie będę marnować kasy, jak mogę wbić najważniejsze skille za połowę kasy potrzebnej na najlepszy obóz.

Jak na moje lepszy byłby brak obozu 5xmaks, bo trzebaby kombinować, szczególnie właśnie ci najlepsi i najbogatsi, mający zawodników z powiedzmy 3x100 oraz juniorów ze szkółki. Wysyłam na taki obóz, żeby wzmocnić najważniejsze skille młodzieży, czy wzmacniam najlepszych zawodników obozem z pozostałymi skillami.

wasnie Jack i Marek Aureliusz - gracie tak jak gracie, nie mi to oceniac , ale ja tak bym nie gral ;p mi sie oplaca wysylac caly sklad na najlepszy oboz i jak juz wczesniej pisalem , nawet bedac w 6tej lidze nie mialem z tym problemu . jest spora czesc graczy ktora przychodzi do gry i szybko lapie "co z czym itd" . nie ma problemu zgromadzic na koniec sezonu odpowiednia ilosc funduszy na najlepszy oboz , ale skoro nie chcesz takiego to nie wysylasz , mi sie oplaca , tobie nie musi . dodam ze nigdy nie mialem mniej niz 13 zawodnikow w jednym czasie na obozie , wiec zawsze jest to koszt okolo 1 mln.

sa tez gracze tzw.nooby itp okreslenia, ktorym nawet prosty schemat stawia wielkie wyzwanie - tacy chociazbys sie nie wiem jak staral nie zostana w grze. zaloguja sie kilka razy przez 2-3 miesiace i tyle.
sam mialem przyjemnosc @tlumaczyc@ takiemu o co chodzi , a on i tak twierdzil ze robi lepiej - 2 sezony spedzil w 6 lidze i w koncu zrezygnowal . nawet boty z nim wygrywaly w pozniejszej fazie ;D

tak wiec , jestem za tym , zeby obozy zostaly w takiej formie jaka jest teraz . nie chcesz tracic kasy na najlepszy to nie trac , tylko potem nie placz ze zaczynasz przegrywac mecze i jaks druzyna awansuje wyzej a ty nie.

RE: Obozy treningowe - MarekAureliusz - 2013-12-17

Ja w żadnym miejscu nie napisałem, że mnie nie stać, czy że obozy są za drogie. Dla mnie to po prostu na razie nie miało sensu. Przy dobrym poziomie szkółki, z której by wychodzili porządni juniorzy, i przy składzie który jest mocny i dający mozliwość walki w wyższych ligach, też bym inwestował w najlepszy obóz. Ale w innej sytuacji to nie ma sensu i to strata kasy. Nasze wizje prowadzenia drużyny są różne, ale w tym momencie przyniosły jednakowy skutek - jesteśmy w trzeciej lidze.

Argumentacje ZA zmianami w obozach już podałem, nie będę drugi raz przepisywać tego samego.

RE: Obozy treningowe - Jack21 - 2013-12-17

Popieram to co napisał Marek i dodam jeszcze od siebie jedno pytanie do steel_rider skoro wg Ciebie jedynym i najlepszym wyjściem jest obóz 5xmax a reszta się nie opłaca to po jakiego grzyba w takim razie mamy tyle obozów zróbmy jeden 5xmax i będzie zacnie! uprośćmy grę do granic
Za każdym możliwym razem będę pisał że to jest manager tu trzeba kombinować to nie jest gra dla tępaków a propozycja Astecka wiele wniesie, zamiesza i przesieje ziarno od plew czyli ludzi którzy myślą i analizują grę a nie klikają coś bo inni tak robią a nie patrzą że pomimo pierwszego wrażenia nie jest to do końca opłacalne. Także jeśli chcemy dalszego rozwoju gry i myślących ludzi w niej pomysł zaprezentowany tutaj jest jak najbardziej na miejscu, kończąc TAK DLA ASTECKA! Duży uśmiech

RE: Obozy treningowe - steel_rider - 2013-12-18

(2013-12-17, 23:55:50)Jack21 napisał(a): Popieram to co napisał Marek i dodam jeszcze od siebie jedno pytanie do steel_rider skoro wg Ciebie jedynym i najlepszym wyjściem jest obóz 5xmax a reszta się nie opłaca to po jakiego grzyba w takim razie mamy tyle obozów zróbmy jeden 5xmax i będzie zacnie! uprośćmy grę do granic
Za każdym możliwym razem będę pisał że to jest manager tu trzeba kombinować to nie jest gra dla tępaków a propozycja Astecka wiele wniesie, zamiesza i przesieje ziarno od plew czyli ludzi którzy myślą i analizują grę a nie klikają coś bo inni tak robią a nie patrzą że pomimo pierwszego wrażenia nie jest to do końca opłacalne. Także jeśli chcemy dalszego rozwoju gry i myślących ludzi w niej pomysł zaprezentowany tutaj jest jak najbardziej na miejscu, kończąc TAK DLA ASTECKA! Duży uśmiech

widze ze tez masz problem z czytaniem ze zrozumieniem - wskaz mi fragment mojej wypowiedzi w ktorym pisze, ze : "jedynym i najlepszym wyjsciem jest oboz 5xmax a reszta sie nie oplaca". Ty chyba sam nie rozumiesz tego co piszesz ....

a dziwne bo przeciez czytania ze zrozumieniem uczy sie w klasach 1-4 szkoly podstawowej....pozniej dochodzi analiza przekazu itp to... chyba czesto na wagary chodziles ;D

RE: Obozy treningowe - trojan - 2013-12-18

Również jestem za taką formą obozów jaka obecnie jest . Zapewne ekstraliga i pierwsza posiada w swoich szeregach zawodników którzy trzy pierwsze skile mają po 100 dlatego pomysł z obozami 2x5 jest dla nich optymalny ale dla tych z niższych lig już niekoniecznie . Dodam jeszcze, że też nigdy nie miałem problemu wysłać zawodników na najlepszy obóz .

RE: Obozy treningowe - Jack21 - 2013-12-18

"tak wiec , jestem za tym , zeby obozy zostaly w takiej formie jaka jest teraz . nie chcesz tracic kasy na najlepszy to nie trac , tylko potem nie placz ze zaczynasz przegrywac mecze i jaks druzyna awansuje wyzej a ty nie." no nie mow ze z tego nie idzie wywnioskowac ze tylko 5xmax sie licza, a jesli nie to luz co ja tam wiem dopiero do czerolatkow mnie przyjeli

RE: Obozy treningowe - steel_rider - 2013-12-18

Czlowieku, ty dalej nic nie rozumiesz. czytasz i dalej nic. Wywnioskowac z tej wypowiedzi jasno idzie ze jestem za tym zeby utrzymac obena forme jaka jest, ktora dostarcza pelna roznorodnosc i pelen zakres obozow dla kazdego. Mysl, uzywaj szarych komorek , analizuj caly kontekst wypowiedzi, bo nawet nie potrafisz udowodnic swoich racji. jestes jak zolnierz z jarabinem, ale bez amunicji, probojesz strzelac i nic. zastanawiam sie teraz tylko czy moda dostales za ilosc spamu , ktory siales na forum czy za logiczne myslenie.