Drużyna rezerw. - Wersja do druku +- Oficjalne forum gry Speedway-World (https://speedway-world.pl/forum) +-- Dział: Pozostałe (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Archiwum (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=25) +--- Wątek: Drużyna rezerw. (/showthread.php?tid=4697) |
RE: Drużyna rezerw. - Asteck666 - 2013-11-03 A ja myślę że nie ma co tworzyć nowych lig typu A czy B, bo zaraz się z tego zrobią całkiem osobne rozgrywki. Myslę ze nawet drużyny z Eligi nie będą hodowały drugiego mega składu, bo im sie nie opłaci finansowo. Koksy juz jeżdzą w pierwszych skladach, a nowa szkółka jest równa dla wszystkich. Ja jestem w 2 lidze i myśle ze moja "drużyna rezerw" nie dałaby rady przedostać się wyżej niż do 5 ligi. Jeśli chodzi o skład, to nasunął mi się taki pomysł: Wybieramy 5 podstawowych zawodników, którzy są w pierwszym zespole i oni nie mają prawa jechać w drużynie rezerw. I tyle. Bo rzeczywiście zaczęłyby sie wałki typu: jadę ligę ze słabą drużyną lub z botem, to pojadę juniorami a w drużynie rezerw pierwszy skład. Ale najważniejsze jest pytanie do Stefika: Czy taka opcja jest w ogóle fizycznie do zrealizowania? RE: Drużyna rezerw. - GM_Kuba - 2013-11-04 A mogl by ktoś mi ten pomysl złączyc w jedna specyfikacje od A-Z i wyslac na maila ? ;> RE: Drużyna rezerw. - Asteck666 - 2013-11-05 Kto ma zdolności do niechaotycznego wypunktowania? RE: Drużyna rezerw. - Mr. Zuma - 2013-11-05 Ja mogę na skrobać coś "niechaotycznego" RE: Drużyna rezerw. - Wisnia - 2013-11-05 to tutaj też to prześlijcie tak jak ma to wyglądać ;p RE: Drużyna rezerw. - Siwy1296 - 2013-11-05 chetnie sie temu pozbieranemu "czemus" przygladne ;d RE: Drużyna rezerw. - Marek79 - 2013-11-05 No przydałoby się wiedzieć jaki projekt wpłynie bo rozwiązań padło tutaj wiele. RE: Drużyna rezerw. - Mr. Zuma - 2013-11-05 Podsumowując: Asteck: Główny cel propozycji: Możliwość utworzenia drugiej drużyny tzw. Drużyna Rezerw. Ma to wypełnić luki (boty) w 6 lidze Wymogi: - Min. 14 zawodników - Jeżeli zawodnik A jedzie w składzie rezerw nie może jeździć w pierwszym składzie - Liga Rezerw odbywała by się w soboty (jednak, że ten punkt zaprzecza punktowi powyższemu czyli nie będzie mógł w takim wypadku wypełnić miejsc botów 6 ligach) Inni: - Drużyny Rezerw tworzą osobne rozgrywki - Żeby założyć drużynę rezerw, trzeba być minimum w 5 lidze i posiadać minimum 14 zawodników - W drużynie rezerw mogą być wyłącznie juniorzy do lat 21 - Zyski z meczy drużyn rezerw były by nie wiele większe od zysków z meczy sparingowych - Żeby dość sprawiedliwie usytuować drużyny rezerw w lidze można by zrobić eliminacje tych, że składów, które wyłonią najlepszych i według wyniku eliminacji zostaną rozstawione drużyny rezerw To są myślę, najważniejsze sprawy poruszone w tym temacie Mam nadzieję, że pomogłem Stefik wysłać to też tobie na maila czy tu wystarczy? _________ Wiem, że jest dużo powtórek itp ale chyba nie ma nic w tym złego Starałem się pisać jak najbardziej zrozumiale, a trudno jest chyba znaleźć synonim do "drużyna rezerw" ;P RE: Drużyna rezerw. - Asteck666 - 2013-11-06 (2013-11-05, 21:22:25)Mr. Zuma napisał(a): Podsumowując: Asteck: - Min. 14 zawodników - wytypowanie podstawowych 5 zawodników do pierwszej drużyny, którzy to nie mogliby startować w drużynie rezerw, a pozostali rotacyjnie - jeżeli zawodnik A pojedzie w pierwszej drużynie, to nie ma możliwości wystawienia go do drużyny rezerw w tej samej kolejce (wyznaczenie podstawowej 5tki mogłoby sie odbywać z automatu na początku sezonu, tak jak są wyznaczeni zawodnicy do IMSW) - drużyna rezerw jedzie w niedzielę, w oficjalnej lidze startując od najniższej --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Takie były moje Osobna liga rezerw mija się z celem propozycji, bo stworzyłby się dodatkowe rozgrywki RE: Drużyna rezerw. - GM_Kuba - 2013-11-06 Razem z Henrikiem stwierdziliśmy że pomysł odrzucamy. RE: Drużyna rezerw. - Asteck666 - 2013-11-06 I po ptakach... RE: Drużyna rezerw. - Marek79 - 2013-11-06 ...a szkoda, pomysł nie był zły, tylko musiał zostać 'otulony' porządnym regulaminem RE: Drużyna rezerw. - szuwarek - 2013-11-09 Marek proponuję pomysł kontynuować w jakimś gronie i obwarować go regulaminem, być może wtedy znajdzie uznanie adminów. Podrzucę pomysł do Umysłów Twórczych, którzy próbują tworzyć nowe funkcjonalności w grze. RE: Drużyna rezerw. - Marek79 - 2013-11-09 Jak najbardziej dobry pomysł, może się uda RE: Drużyna rezerw. - Vinyll - 2013-11-10 Szkoda , że odrzucone bo pomysł bardzo fajny. |