Oficjalne forum gry Speedway-World
LIGA JUNIORÓW - 49 sezon - Wersja do druku

+- Oficjalne forum gry Speedway-World (https://speedway-world.pl/forum)
+-- Dział: Turnieje (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=60)
+--- Dział: Liga Juniorów (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=61)
+--- Wątek: LIGA JUNIORÓW - 49 sezon (/showthread.php?tid=8859)

Strony: 1 2 3 4

RE: LIGA JUNIORÓW - 49 sezon - szuwarek - 2024-10-22

Została opublikowana poprawa tabeli dla ELJ po 01 kolejce.

RE: LIGA JUNIORÓW - 49 sezon - szuwarek - 2024-10-28

Aktualizacja tabel po 2 kolejkach.

RE: LIGA JUNIORÓW - 49 sezon - Hyziu - 2024-11-04

To jest cholera irytujące już. Gość zakłada turniej na ostatnią chwilę (w niedzielę do 12 nie było zapki) i organizuje go na godzinę 8 rano no ludzie litości. Loguję się dzisiaj, dosłownie przed 3 minutami i wisi zapka, na turniej, który się odbył. Jak już dajecie dupy to chociaż dajcie tą 12, a nie 8 i chuj. No szlak jasny mnie trafia. Wiem, że to turniej o złote gacie i nic nie znaczy, ale jak mamy nawet rywalizować dla zabawy to róbmy to w cywilizowany sposób. Terminarz jest na tyle wcześnie, że zrobienie 4meczu zajmuje całe 2 minuty.
https://www.speedway-world.pl/i,4mecz_live-116355

RE: LIGA JUNIORÓW - 49 sezon - rekin67 - 2024-11-04

"Organizator danej rundy (kolejki) jest zobowiązany zorganizować turniej i wysłać zaproszenia zespołom najpóźniej do SOBOTY poprzedzającej kolejkę."
To jest cytat z regulaminu. U mnie również nie było zaproszenia w niedzielę do godzin południowych.
Fakt zorganizowania turnieju na 8.00 i wysłanie zaproszeń na ostatnią chwilę świadczy tylko o złych intencjach; powiedzieć że to żenada to nie powiedzieć nic.

RE: LIGA JUNIORÓW - 49 sezon - SantiagoDD - 2024-11-04

Taki jestem zły, a gdzie Wasze składy? Szuwarek rozdaj im punkty moje. Niech mają na otarcie łez.

Ciekawe zjawisko przyjąć zapkę po turnieju, a nazwa na czwórmeczu jako klubu widnieje.

Co do regulaminu, było ruszyć cztery litery i zorganizować zastępstwo.

RE: LIGA JUNIORÓW - 49 sezon - Hyziu - 2024-11-04

(2024-11-04, 14:52:11)SantiagoDD napisał(a): Taki jestem zły, a gdzie Wasze składy? Szuwarek rozdaj im punkty moje. Niech mają na otarcie łez.

Ciekawe zjawisko przyjąć zapkę po turnieju, a nazwa na czwórmeczu jako klubu widnieje.

Jak wbiłem rano to wisiała zapka i ją przyjąłem, przy zaproszeniu  nie ma godziny na którą jest wyznaczony, tak więc zluzuj majty kolego. W czterech literach mam te punkty. Nawet nie potrafisz przeprosić za swoje spóźnienie tylko atakujesz innych.

(2024-11-04, 16:15:45)Hyziu napisał(a):
(2024-11-04, 14:52:11)SantiagoDD napisał(a): Taki jestem zły, a gdzie Wasze składy? Szuwarek rozdaj im punkty moje. Niech mają na otarcie łez.

Jak wbiłem rano to wisiała zapka i ją przyjąłem, przy zaproszeniu  nie ma godziny na którą jest wyznaczony, tak więc zluzuj majty kolego. W czterech literach mam te punkty. Nawet nie potrafisz przeprosić za swoje spóźnienie tylko atakujesz innych.

Zluzować mam majty, ale to Ty wystartowałeś z ryjem, było zrobić zastępstwo, a nie płakać. W 2 minuty powiadasz, że można zorganizować czwórmecz, uwierz mi, że zalogowanie się nawet o 22, by spojrzeć czy coś nie wpadło, zajmuję jeszcze mniej czasu, jak widać koleżanka Chinka nie miała z tym problemu. Nie muszę o wszystkim pamiętać lub innych pilnować.

RE: LIGA JUNIORÓW - 49 sezon - rekin67 - 2024-11-04

Miałeś kilka tygodni na zorganizowanie zawodów a my mieliśmy w ostatni dzień sprawdzać czy kolega łaskawie już nam zaproszenia wysłał. Dlaczego nazwa klubu istnieje przy czwórmeczu to już wyjaśnił Hyziu, (swoją drogą to też trochę dziwne że dało się przyjąć zaproszenie na zawody już zakończone) i nie ośmieszaj się że Szuwarek ma nam rozdać Twoje punkty, tu nie o punkty chodzi, turnieje powinny być uatrakcyjnieniem gry. Może dla Ciebie odjechanie czwórmeczu we dwóch było atrakcyjne?

(2024-11-04, 21:54:39)rekin67 napisał(a): Miałeś kilka tygodni na zorganizowanie zawodów a my mieliśmy w ostatni dzień sprawdzać czy kolega łaskawie już nam zaproszenia wysłał. Dlaczego nazwa klubu istnieje przy czwórmeczu to już wyjaśnił Hyziu, (swoją drogą to też trochę dziwne że dało się przyjąć zaproszenie na zawody już zakończone) i nie ośmieszaj się że Szuwarek ma nam rozdać Twoje punkty, tu nie o punkty chodzi, turnieje powinny być uatrakcyjnieniem gry. Może dla Ciebie odjechanie czwórmeczu we dwóch było atrakcyjne?

Jak nie chodzi o punkty to o co ten płacz? Jasne, że chodzi o punkty i nie strugaj matki Teresy. Tak jak wyżej napisałem koleżanka Chinka nie miała problemu by wieczorem zajrzeć czy jest zapka czy jej nie ma(a była nie dalej jak o 14-15 popołudniu) i kolejny raz powtórzę, bo może niedoczytałeś, że można zapomnieć i na szybko zorganizować zastępstwo za kogoś i po kłopocie.

RE: LIGA JUNIORÓW - 49 sezon - Hyziu - 2024-11-05

(2024-11-04, 22:50:13)SantiagoDD napisał(a):
(2024-11-04, 21:54:39)rekin67 napisał(a): Miałeś kilka tygodni na zorganizowanie zawodów a my mieliśmy w ostatni dzień sprawdzać czy kolega łaskawie już nam zaproszenia wysłał. Dlaczego nazwa klubu istnieje przy czwórmeczu to już wyjaśnił Hyziu, (swoją drogą to też trochę dziwne że dało się przyjąć zaproszenie na zawody już zakończone) i nie ośmieszaj się że Szuwarek ma nam rozdać Twoje punkty, tu nie o punkty chodzi, turnieje powinny być uatrakcyjnieniem gry. Może dla Ciebie odjechanie czwórmeczu we dwóch było atrakcyjne?

Jak nie chodzi o punkty to o co ten płacz? Jasne, że chodzi o punkty i nie strugaj matki Teresy. Tak jak wyżej napisałem koleżanka Chinka nie miała problemu by wieczorem zajrzeć czy jest zapka czy jej nie ma(a była nie dalej jak o 14-15 popołudniu) i kolejny raz powtórzę, bo może niedoczytałeś, że można zapomnieć i na szybko zorganizować zastępstwo za kogoś i po kłopocie.
To w ogóle po co jest terminarz i wyznaczeni organizatorzy. Najlepiej niech każdy sam założy sobie czwórmecz i odjedzie zawody sam. Jeżeli zapisujesz się do turnieju to przyjmujesz panujące zasady i wg nich jedziesz, a jak się tobie nie podoba to odpuść sobie. Każdy loguje się wtedy kiedy ma na to czas, ja miałem mecz rano i później się nie logowałem. Chinka miała swój mecz ligowy o 22 więc widocznie jej wtedy pasowało być i zapkę przyjęła. Dalej jednak nie zmienia faktu to, że to ty dałeś dupy, a teraz próbujesz zrzucić winę na pozostałych, nie potrafiąc przyznać się i najzwyczajniej przeprosić za swój błąd.

RE: LIGA JUNIORÓW - 49 sezon - szuwarek - 2024-11-05

Szanowni koledzy (akurat Chinka nie zabierała głosu) przede wszystkim uspokójmy nerwy. Nie używajmy określeń typu "dałeś dupy" bo to wprowadza niepotrzebny chaos.
Dopiero gdy całość przeczytałem i obejrzałem 4mecze, które się odbyły, załapałem w czym rzecz.
  • Zacznę może od końca. Chinka miała mecz o 22 stąd widziała zapkę w niedzielę. W zasadzie tylko ona wpasowała się, zapewne przypadkowo.
  • Gospodarz nie zdążył do soboty przygotować zapek ale i też pozostali nie zadziałali instynktownie by szukać w niedzielę zastępstwa a swoje spotkania niedzielne odbyli wcześniej, niż pojawiła się zapka.
  • Początkowo chciałem nie przyznawać nikomu punktów za tę kolejkę, jednak dlaczego karać Chinkę.
  • Stąd wydaje się, że najlepszym wyjściem będzie utrzymać Chince to co ujechała czyli 2 pkt. i 53 mpkt., SantiagoDD wyzerować a Hyziowi i rekinowi67 siłą rzeczy też nie przydzielić, bo w jaki sposób.

Dla tych, którzy będą śledzili wątek, raz jeszcze apeluję aby jak najwcześniej zakładać 4mecze, by właśnie nie dochodziło do podobnych sytuacji. Można zdaje się założyć 3 czwórmecze jako gospodarz, więc nawet jeśli jest się organizatorem w innych turniejach to w Lidze Juniorów da radę założyć na tydzień przed terminem.

RE: LIGA JUNIORÓW - 49 sezon - szuwarek - 2024-11-05

Aktualizacja tabel po 3 kolejkach.

RE: LIGA JUNIORÓW - 49 sezon - SantiagoDD - 2024-11-05

(2024-11-05, 08:30:14)Hyziu napisał(a):
(2024-11-04, 22:50:13)SantiagoDD napisał(a):

To w ogóle po co jest terminarz i wyznaczeni organizatorzy. Najlepiej niech każdy sam założy sobie czwórmecz i odjedzie zawody sam. Jeżeli zapisujesz się do turnieju to przyjmujesz panujące zasady i wg nich jedziesz, a jak się tobie nie podoba to odpuść sobie. Każdy loguje się wtedy kiedy ma na to czas, ja miałem mecz rano i później się nie logowałem. Chinka miała swój mecz ligowy o 22 więc widocznie jej wtedy pasowało być i zapkę przyjęła. Dalej jednak nie zmienia faktu to, że to ty dałeś dupy, a teraz próbujesz zrzucić winę na pozostałych, nie potrafiąc przyznać się i najzwyczajniej przeprosić za swój błąd.

Nie zamierzam, bo logowanie to parę sekund, nie masz czasu to sobie odpuść zgodnie z Twoją radą. Szuwarek wszystko wyjaśnił, a z tym "dawaniem dupy" to zachowaj dla siebie i swojego środowiska naturalnego wokół, bo się trochę rozpędziłeś. Zresztą w Twoim przypadku to rezultat tak czy tak mógłby nie być inny do tabeli. Tyle w temacie.

RE: LIGA JUNIORÓW - 49 sezon - szuwarek - 2024-11-12

Aktualizacja tabel po 4 kolejkach.

RE: LIGA JUNIORÓW - 49 sezon - szuwarek - 2024-11-12

WAŻNE:

Proszę podczas zakładania 4meczy wybierać opcję z juniorami. Zapobiegnie to wstawianiu do składu seniorów. 
Zupełnie przypadkowo w jednym z odbytych spotkań trafiłem na dziwny wynik i okazało się, że pojechała drużyna seniorów.
Nie jestem w stanie weryfikować czy w którymś z 12 czwórmeczy ktoś nie wstawił seniora do składu.