Nowy silnik meczowy !!! - Wersja do druku +- Oficjalne forum gry Speedway-World (https://speedway-world.pl/forum) +-- Dział: Pozostałe (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Archiwum (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=25) +--- Wątek: Nowy silnik meczowy !!! (/showthread.php?tid=6571) |
RE: Nowy silnik meczowy !!! - Selby - 2018-06-11 Jestem za. Tylko tak jak mówię, niech starsi zawodnicy tracą jeszcze więcej niż zaproponowano w pierwszym poście. RE: Nowy silnik meczowy !!! - GM_Arek - 2018-06-11 (2018-06-11, 12:54:00)Selby napisał(a): To prawda, zmiana nastąpi, ale sądzę że nie będzie ona praktycznie odczuwalna dlatego, że zawodnik w wieku ok. 30 lat lub wyżej zawsze będzie przerastal tego który ma ok. 25 lat lub mniej. Nawet jeśli mu spadnie ta energia o 10 w stosunku do młodszego zawodnika to i tak są radę. ad1) to chyba nie grałeś jeszcze w sps, skoro uważasz że zawodnik bez energii/sprawności zawsze będzie przerastał młodszego z energią kwestia odpowiedniego dobrania współczynników. ad2) nie bardzo rozumiem. jakie różnice? poza tym musimy pamiętać, że 18-latek w grze, to jednak 18-latek, i traci 12 sezonów treningu w stosunku do 30-latka. A sparingi jak widać część graczy chce klepać. Skoro uznają że taka forma dbania o klub/zawodników jest odpowiednia to też trzeba wziąć to zdanie pod uwagę. Stąd właśnie pomysł nr 3, który łączy interesy obu stron E: dopisałeś zanim ja odpisałem. Owszem mogą tracić więcej, ale też nie możemy z 30+ zrobić nagle inwalidów co nie będą w stanie nawet 4 biegów pojechać RE: Nowy silnik meczowy !!! - Selby - 2018-06-11 No właśnie nie mam pojęcia co to jest ten sps a mówiąc o tych różnicach miałem na myśli, że zawodnik tracąc 6 pkt energii na bieg straci jej 30 pkt w meczu, podczas gdy ten młodszy który traci 4pkt straci jej 20pkt. Te 10pkt zrobi aż taka różnice? P. S. To jak za szybko odpisujemy to musimy się na pw przenieść RE: Nowy silnik meczowy !!! - GM_Arek - 2018-06-11 10 pkt zrobi jakąś różnicę, jednakże wprowadzone zużycie progresywne jeszcze ją zwiększy a sps to nic innego jak inna gra żużlowa naszego autorstwa: SpeedwayStar.org (tam wcielasz się w rolę żużlowca i prowadzisz swoją karierę) RE: Nowy silnik meczowy !!! - Arkadiusz - 2018-06-11 Selby oblicz sobie puścisz 30+ zawodnika 2 razy w tygodniu po 5 razy to straci 60 energii a zyska po sobocie ......60 wiec na ligę masz sprawność 100 w czym problem? Zwykle nikt takich zawodnikow nie puszcza w 3 sparach. Ta opcja jak dla mnie do zaakceptowania bo juniorzy mogą pojeździć więcej a przy okazji zawodnicy slabsi mogą czasem dziadka przywieźć. RE: Nowy silnik meczowy !!! - Selby - 2018-06-11 Nie rozmawialiśmy o ilości biegów w tygodniu dla starszych, tylko o różnicy która wyniknie z tej zmiany w trakcie meczu. Bo to że będzie miał 100 energii na ligę to ja wiem. Po prostu luźna rozmowa to była RE: Nowy silnik meczowy !!! - Brad - 2018-06-11 Od którego sezonu miałyby wejść zmiany ? RE: Nowy silnik meczowy !!! - kamykov - 2018-06-11 A ja mam wrażenie że ta zmiana jest wprowadzana po to by była jakaś zmiana. I drażni mnie ktoś ma wizje robienie z SW SpS'a , a taki gracz jak ja dostaje po d.pie , bo nikt mi nie mówił za wczasu jakie będą zmiany. Do tego ta zmiana raczej nie przyciągnie nowych graczy a raczej ich zrazi - ja już mam tego dość. RE: Nowy silnik meczowy !!! - Asteck666 - 2018-06-11 (2018-06-11, 14:39:38)kamykov napisał(a): A ja mam wrażenie że ta zmiana jest wprowadzana po to by była jakaś zmiana. I drażni mnie ktoś ma wizje robienie z SW SpS'a , a taki gracz jak ja dostaje po d.pie , bo nikt mi nie mówił za wczasu jakie będą zmiany. Ale przeczytałes w ogóle propozycje z konkretnymi cyframi? Dlaczego ma w Ciebie uderzyć? Jeden konkretny argument, dlaczego druzyna Kamykova dostaje po dupie? RE: Nowy silnik meczowy !!! - Asteck666 - 2018-06-11 (2018-06-11, 10:22:01)GM_Arek napisał(a): drugi łączy obie rzeczy. wilk syty i owca cała. Co Ty chcesz próbować łączyć? Bo ja już teraz nie rozumiem. Pierwsza propozycja była czytelna, jasna i klarowna. Traci się X sprawności na bieg, w nocy dostaje się +10sprawności. I po co cos chcesz teraz ulepszać i wymyślać? Pamiętasz jak Ci dałem przykład z muzykiem i jego utworem który własnie komponuje??? Znowu to robisz RE: Nowy silnik meczowy !!! - GM_Arek - 2018-06-11 Brad, od nowego. o nowym silniku meczowym informowaliśmy w zeszłym sezonie. O testach nowego silnika dla was było również w rozpisce przerwy m-sez. kamykov, a ja mam wrażenie że narzekasz bo narzekasz? w jaki sposób to dostałeś po d..? zmiana dla zmiany? patrz zdanie powyżej. ps: żadna zmiana nie przyciągnie nowych graczy. Ale atrakcyjna formuła może ich zatrzymać jeśli już tu trafią. Więc czego tak naprawdę masz dość? tego że zmieniam i staram się poprawić grę, co zapowiadane było od momentu mojego przyjścia tu? I słaby ten argument o robieniu z sw spsa. Ale skoro tam niektóre rzeczy się sprawdziły, i nawet są częściowo kopiowane, tzn że są dobre i dlaczego nie mogę tych rozwiązań przenieść tu? Asteck, po prostu przekonuje mnie argument że ludzie mają swoje turnieje w tygodniu i potrafię zrozumieć, że zjadana codziennie sprawność za biegi (np 36) a oddawana tylko 10 dziennie skutecznie może wiele z nich ud..ić. A trzeci pomysł pozostawi przy życiu obecną tabelkę sprawności i dbanie o nią przez cały tydzień, oraz wprowadzi zmiany w meczach (czyli zjadanie sprawności TYLKO w trakcie spotkania i słabszą przez to jazdę) - masz to opisane w którymś z moich postów powyżej RE: Nowy silnik meczowy !!! - Asteck666 - 2018-06-11 (2018-06-11, 18:25:15)GM_Arek napisał(a): Asteck, po prostu przekonuje mnie argument że ludzie mają swoje turnieje w tygodniu i potrafię zrozumieć, że zjadana codziennie sprawność za biegi (np 36) a oddawana tylko 10 dziennie skutecznie może wiele z nich ud..ić. A trzeci pomysł pozostawi przy życiu obecną tabelkę sprawności i dbanie o nią przez cały tydzień, oraz wprowadzi zmiany w meczach (czyli zjadanie sprawności TYLKO w trakcie spotkania i słabszą przez to jazdę) - masz to opisane w którymś z moich postów powyżej Wiem że mają, sam tez mam. Tylko ze opcja łaczona nic nie zmieni. Dalej będzie można cisnąc XP i mieć na mecz 100 SPR A chyba tu był/miał być atut. Młodsi zawodnicy ewentualnie nabijaja XP, starsi niekoniecznie jesli maja być sprawni na mecz ligowy. Poza tym w tygodniu do zgarnięcia 70 SPR, to można pogodzić te turnieje z uzupełnianiem SPR. Tak mi sie wydaje, ale moge poświęcić mnóstwo czasu i sprawdzic wszystkie turnieje, czy strach nie jest na wyrost Nawiązując ewentualnie jeszcze do E w SpS, tam też jezdzisz, a szczególnie trenujesz (co tu jest zamienikiem jeżdżenia sparów) tak aby mieć 100E na mecz, jak przeholujesz to nie masz 100E i wtedy otwiera sie furtka aby złoic tyłek mocniejszemu, prawda? RE: Nowy silnik meczowy !!! - Asteck666 - 2018-06-11 No chyba że różnica tych 2 SPR będzie taka, że 25-latek złoi 30-latka Ale nie sądzę RE: Nowy silnik meczowy !!! - GM_Arek - 2018-06-11 zgadza się. po prostu są 2 opcje: - albo możliwość olewania sparów (kosztem xp) byleby mieć 100spr na ligę - co da kolejny cień szansy słabszym na bicie mocniejszych jeśli jednak przeholują z ilością biegów. Tutaj ważny argument że nawet zaniedbani zawodnicy wrócą do życia i tak naprawdę nie trzeba będzie jeździć sparów, a i być może ubijemy turnieje - albo sprawność będzie się liczyć jako energia tylko w trakcie spotkań, a sparingami i liczbę biegów będziemy kontrolować jej poziom. Tutaj ważny argument podnoszony przez graczy, że sparingi to istotna część strategii gry. Dla mnie nudna i zbędna, ale dla innych niekoniecznie RE: Nowy silnik meczowy !!! - Marek79 - 2018-06-11 Mnie też się wydaje że pierwsza opcja jest najlepsza, raczej nikt nie jeździ pięciu sparingów w tygodniu składem ligowym. Ale widzę inny problem, jeśli odjadę spara w poniedziałek o godzinie np.12 (w turnieju Liga Rezerw) a np. o godzinie 15 będę miał 4mecz Ligi Juniorów to Ci którzy pojadą w sparingu będą mieli niższą sprawność na 4mecz... dobrze główkuję? Jeśli tak będzie to powiem krótko - do du_y! |