Nowy silnik meczowy !!! - Wersja do druku +- Oficjalne forum gry Speedway-World (https://speedway-world.pl/forum) +-- Dział: Pozostałe (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Archiwum (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=25) +--- Wątek: Nowy silnik meczowy !!! (/showthread.php?tid=6571) |
RE: Nowy silnik meczowy !!! - Brad - 2018-06-16 (2018-06-16, 16:42:48)GM_Arek napisał(a): ad 1) skoro wbijałeś wszystkim prowadzenie i jest ono najważniejsze dla naw normalnej, zmień naw na normalną i po kłopocie. Nie dopasowuj zawodników do nawierzchni, tylko dopasuj nawierzchnię do zawodników. Raz że będzie szybciej, a dwa że możesz zrobić to za darmo w tym sezonie. To jeszcze zajmij stanowisko w sprawie Ad.2 jak możesz RE: Nowy silnik meczowy !!! - GM_Arek - 2018-06-16 ad 2) słabsi zawodnicy i tak dostawali po dupie do tej pory niezależnie czy padał deszcz czy świeciło słońce. Ale teraz zamiast wbijać s,t,p do 100 i potem boki (czyli i tak przegrywasz z zawodnikami lepszymi i trenujesz jak wszyscy) możesz spróbować wbić np. 2 główne i jakiś bok będąc słabszym i liczyć na pogodę jako warunek sprzyjający do pokonania przeciwnika. Tym bardziej, że nowi zawodnicy tylko przy ogromnym farcie będą w stanie zbliżyć się do 5 x 90-100. więc to TY decydujesz jak rozwijasz swojego zawodnika, a nie tylko gonisz jak wszyscy inni do 5 x 100. Poza tym w realnym żużlu też są zawodnicy którzy preferują np błotko, inni beton, a pogoda skutecznie potrafi pokrzyżować drużynom szyki, więc troszkę się do tego zbliżymy. RE: Nowy silnik meczowy !!! - kamykov - 2018-06-17 Ja już na temat zmian nie chcę się rozpisywać , przyjmuje na klatę - tylko chcę wiedzieć w jakiej formule jedziemy w tym sezonie czyli jak będzie ze sprawnością bo sezon tuż tuż RE: Nowy silnik meczowy !!! - kamykov - 2018-06-17 Dobra już mniej więcej znalazłem RE: Nowy silnik meczowy !!! - Brad - 2018-06-17 18-22 trwaja testy, ale liga w niedziele juz jedzie na nowym silniku ? RE: Nowy silnik meczowy !!! - magrami12 - 2018-06-17 (2018-06-17, 11:03:10)Brad napisał(a): 18-22 trwaja testy, ale liga w niedziele juz jedzie na nowym silniku ? No to wlasnie jak jedziemy dzisiaj po staremu czy z nowym silnikiem….Bo skoro testy to mnie sie rozumuje ze jedziemy po staremu... RE: Nowy silnik meczowy !!! - GM_Arek - 2018-06-17 testy odbędą się na nowym silniku. Jeśli nic w nich nie będzie się psuło, również liga odbędzie się już na nowym silniku RE: Nowy silnik meczowy !!! - karlo71 - 2018-06-18 Jadę właśnie spaeing na tym NOWYM TESTOWYM SILNIKU i liderzy zespołu na macierzystej (grząskiej,bo taką mam) jadą czasy z kosmosu,czyli około 8 sekund orsze niż jechali,a młodzi seniorzy 23 lata jadą tylko 2 sekundy więcej!!! Masakra.Zbierałem ekipę tyle czsu,wydawałem po 8-10 melonów i nie wiem po co?Mija się to z celem.Jestem 7 lat w SW i chyba czas poszukać innego managera,bo w moim mniemaniu czym więcej zmian tym zupa wychodzi słona.Tyle. MASAKRA - sprawność zawodników spadła ze 100 do 70-paru , a sparingi mam ustawione na cały tydzień,sprawność wzrasta tylko o 10 na dobę także nie mam co siadać do meczu bo wynik będzie 70 : 20 w plecy.Co ważniejsze przeciwnicy sparingów,którzu przyjeli mecze na ten tydzień WOGÓLE NIE WYSTAWILI I NIE WYSTAWIAJĄ SKŁADÓW??? JAKI MORAŁ??? ZERO SPRAWNOŚCI NA NIEDZIELNY MECZ!!! Wszystko jasne. Ja podziękuję i życzę samych 3. RE: Nowy silnik meczowy !!! - GM_Arek - 2018-06-18 prrrr szalony! zanim zaczniesz narzekać, weź głęboki oddech, poczytaj newsy i dopiero pisz to że twoi seniorzy jadą wolniej nie oznacza że TYLKO twoi tak jadą, przeciwnika również będą jechać wolniej. Po prostu spłaszczyliśmy czasy żeby zwiększyć rywalizację w trakcie spotkań. SPRAWNOŚĆ: jak mniemam newsa nt testów to nawet nie przeczytałeś, ale jesteś pierwszy do narzekania. sprawność w trakcie testów będzie wracać KAŻDEGO DNIA do poziomu 100 także mniej marudzenia, a więcej zapoznania się z tematem na który się wypowiada a wtedy i nowych managerów nie trzeba będzie szukać RE: Nowy silnik meczowy !!! - kamykov - 2018-06-18 A czy w nowym silniku za dobór maszyn nadal odpowiada siła? Bo jeśli tak , to nowy gracz nie będzie w stanie sam rozkminić jaki motor do jakiego przedziału siły gdyż spadek sprawności zbyt mocno miesza - więc powinna być tabelka w Faq RE: Nowy silnik meczowy !!! - GM_Arek - 2018-06-18 Arkadiusz: "..wybierać między turniejami a ligą.." - Gra jest stworzona dla ligi, a turnieje są wymyślonym dodatkiem przez graczy i nie są oficjalną częścią gry - choć nie odmawiam im rangi itp Owszem Asteck dał propozycję (+20 jeśli dobrze pamiętam) - co i tak nie rozwiąże problemu turniejowiczowych dziadków, którzy w lidze mogą stracić nawet 30+ i do sparu będą i tak przystępować "poszkodowani" (jak to określiłeś) Poza tym, co jeśli ktoś zrobi tur na piątki i tez poczuje się poszkodowany ze wzgl na ligę, że nie będzie w lidze mógł jechać ze sprawnością 100? Ale również wspomniany przez ciebie Asteck napisał: "mieć ciastko i zjeść ciastko" ja osobiście nie mam problemu by w niedzielę było 20+. tyle że to nie rozwiązuje "kłopotu" a 30+ to chyba jednak za dużo.. RE: Nowy silnik meczowy !!! - GM_Arek - 2018-06-18 tak kamykov, nadal odpowiada siła. tabelka? hmm nie mam nic przeciwko w sumie jeśli taka jest wola graczy tyle że silniki, jak dobrze kojarzę, można również spr na wew treningach co robiło się w sumie do tej pory więc sam nie wiem, czy wszystko wykładać na tacy RE: Nowy silnik meczowy !!! - Arkadiusz - 2018-06-18 Tyle ze turnieje o których mowa sa głównie dla juniorow a nie dla dziada 30+ wiec + 20 rozwiąże temat ale ok skoro tak bedzie ze trzeba wybrac liga czy turniej to trudno trzeba się dostosować. Ja wybieram turniej....... RE: Nowy silnik meczowy !!! - kamykov - 2018-06-18 (2018-06-18, 13:01:15)Arkadiusz napisał(a): Tyle ze turnieje o których mowa sa głównie dla juniorow a nie dla dziada 30+ wiec + 20 rozwiąże temat ale ok skoro tak bedzie ze trzeba wybrac liga czy turniej to trudno trzeba się dostosować. Daj sobie spokój, bo "gość" bierze się za robienie zmian w grze w którą nie grał i jej nie rozumie. A wszystkie zmiany są po to by gra się rozpadła i nikt nie chiał zwrotu za VIP'a. RE: Nowy silnik meczowy !!! - kamykov - 2018-06-18 (2018-06-11, 14:53:10)Asteck666 napisał(a):(2018-06-11, 14:39:38)kamykov napisał(a): A ja mam wrażenie że ta zmiana jest wprowadzana po to by była jakaś zmiana. I drażni mnie ktoś ma wizje robienie z SW SpS'a , a taki gracz jak ja dostaje po d.pie , bo nikt mi nie mówił za wczasu jakie będą zmiany. Choćby znaczenie xp - podobno spada znaczenie. Wyczytałem to na chacie gry - grubo. To nie po to tyle sezonów wbijałem xp i na tym się skupiam by przyszedł GM_Arek i swoim widzimisię rozpierdzielał moją strategie. Ciekaw jestem czy była jakaś zmiana dotycząca przewagi drużyny gospodarzy- bo baraż o ekstraklasę między Polonią Osielsko a Vittorią Korczyna ukazał niedorzeczność |