![]() |
Talent a skoki - Wersja do druku +- Oficjalne forum gry Speedway-World (https://speedway-world.pl/forum) +-- Dział: Pozostałe (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Archiwum (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=25) +--- Wątek: Talent a skoki (/showthread.php?tid=1131) |
Talent a skoki - Kukuczka - 2012-03-21 Mam propozycje bo nie da sie ukryć ze jest cos nie tak ze skokami u zawodników z talentem 4, mianowicie nie moze byc tak ze zawodnik z talentem 4 notuje same +1 w moim przypadku ostatnie skoki u zawodnika z talentem 4 sa nastepujace +2,+1,+1,+1 to jakie powinien miec zawodnik skoki z talentem1? to zróbmy talent 1 i 5 na to samo wyjdzie tylko tyle ze zawodnik z talentem 5 nie zanotuje skoku +1. Swoją droga u mnie zawodnik z max talentem ostatnie 4 skoki ma +2,+2,+2,+,2 ![]() Propozycja moja jest taka ze zawodnik z talentem 4 i 5 notuje skoki +2 i +3 Wiadomo ze zawodnik z talentem 4 musi trenowac dłuzej o 1 dzien niz zawodnik z talentem 5 tylko tyle ze z max talentem ma szanse jak jest chyba do tej pory 60% na + 3 a 40% na +2 a z talentem 4 miał by szanse 40% na +3 a 60% na +2 Stefik tak dalej nie moze byc ze skokami u zawodników z talentem 4 bo to juz nie jest losowosc!!! RE: Talent a skoki - ukppku - 2012-03-21 ten temat był poruszany nie raz i z tego co pamiętam wprowadzono jakieś zmiany aby te skoki wyglądały trochę korzystniej. Ja mam wszystkich zawodników z tal.5 i choć też bardzo rzadko mam skoki +3, to oczywiste że jestem przeciwny temu aby talenty4 miały tylko skoki +2,+3 Po pierwsze nie po to wydawane zostały grube miliony na zawodników (często przepłacani o kilkaset tysięcy tylko dla talentu), a po drugie zaraz zaczną się rozmowy typu: Skoro talent-4 ma skoki takie jak 5 to dlaczego talent-3 takich nie ma....?!! skoro można było podciągnąć dla "czwórkowiczów" skoki skili to dlaczego nie można i tym "trójkowym"? Przecież i tak dłużej musi trenować skille ![]() Ja tak to widzę, ale jeśli Twój pomysł zostanie zaakceptowany przez większą grupę ludzi to bez żadnych pretensji się dostosuje bo to tylko zabawa ![]() RE: Talent a skoki - ADM_Henrik - 2012-03-21 ukppku tutaj bardziej chodzi o to że zawodnik ma niby wysoki talent bo aż 4 a notuje skoki jak zawodnik z talentem 1 który ma 60% szansy na skok po +1 To ja się pytam co daje talent 4 skoro notuje skoki po +1? U mnie jest podobnie z Grabowskim który od czasu zmiany wprowadzonej ze zwiększeniem szansy na lepszy skok ale tego nie widzę bo notuje niestety skoki po+1 tylko. Dlatego propozycja jest godna uwagi bo skoro zawodnicy z talentem 1 i 2 mają skoki po +1 i +2 to dobrze jakby zawodnicy z talentem 4 mieli skoki +2 lub +3 Jednak gdyby ta propozycja nie przeszła to proponuję zmianę w procentach skoków dla zawodników z talentem 4 Szansa na skok +3 to 40% szansy na skok +2 to 50% szansy a skok +1 żeby miał tylko 10% szansy Obecnie jest niby że masz 20% szansy na skok +1 ale dlaczego tak często zawodnicy z tym talentem mają najwięcej skoków po +1 ?? RE: Talent a skoki - Teves - 2012-03-21 Ja dawałem taki sam pomysł "talent 4 miał by szanse 40% na +3 a 60% na +2" ponieważ stał się cud i wczoraj u zawodnika z talentem 4 miałem skok +3, a tak same skoki +1 i tak ostatnio miałe w jednym dniu dwa skoki +1, i nawet nie zgadzam sie z tym żeby choćby jeden procent wskazywał na skok +1.Ponadto odpowiem UKPPKU, dlatego przepłacają tyle kasy za zawodników z tal.+5 bo ponosi ich chwila i to że jest zawsze wieksza szansa na skok +3, Tyle w tym temacie odemnie. Jestem Za Kukuczką. Zresztą jutro i pojutrze mam skoki 2 zawodników z talentem 4, dam znać w tym poście i ciekaw jestem jak będzie. RE: Talent a skoki - ADM_Henrik - 2012-03-21 Stefikiem wstępnie zgodził się na ta propozycję zmiany aby zawodnik z talentem 4 notował skoki po +2 lub po +3. Teraz czekamy na to co gracze sądzą o tej propozycji RE: Talent a skoki - Teves - 2012-03-22 dzisiaj odnotowałem skok, jak pisałem wczoraj pochwale się i.... i właśnie skok odnotował Cyryl Piorun z talentem 4 . Skok siły +1. żenada pół miesiąca czekania a skok jak z talentem 1. RE: Talent a skoki - grzyb... - 2012-03-22 Drodzy Kukuczka i Teves, Kukuczka (drugi i trzeci zawodnik wzgledem sredniej biegowej z talentem na 4 poziomie) August Anuszewski 2.73 Bernard Kozdrał 2.23 Teves (8 na 12 zawodnikow z talentem na poziomie 4) jak widze macie albo trzon druzyny z zawodnikami na 4 poziomie albo wiekszosc składu na tym własnie poziomie, wiec napewno wiecie jakie skoki maja zawodnicy z talentem 4, ale kupujac czy tez trzymajac takich zawodnikow macie przeciez swiadomosc jakie skoki moga miec: a moga 1,2 lub 3. (nie moge znalesc teraz jak to sie przedstawia procentowo). U mnie np zawodnik z talentem na 4 poziomie miał skok +3. Jesli jest bład w grze i wszyscy zawodnicy na 4 poziomie maja skoki +1 to ok, trzeba wprowadzic zmiane ale jesli ma byc wprowadzona zmiana tylko dlatego ze jeden albo dwoch graczy ma brak szczescia w skokach zawodnikow to mowie moze mało znaczacze ale stanowcze NIE ![]() RE: Talent a skoki - Kukuczka - 2012-03-22 Drogi Grzybie. To ze piszesz mi o srednich moich zawodników to nic nie znaczy to sobie przeanalizuj ile punktów zdobywał Kozdrał na poczatku sezonu a ile teraz zdobywa.Był kupiony za duzo kasy bo miał dobra srednią i dlatego poczatkiem jeszcze punktował.Jesli Ty masz dobre skoki u swoich z talentem 4 to sie ciesz ale ja uważam ze to nie jest normalne zeby zawodnik z talentem 4 notował +2,+1,+1,+1 ( ostatnie skoki) bo to dla mnie nie jest losowość takie skoki to moze miec zawodnik z talentem 1 a nie 4 w koncu po coś sa te talenty? Szanuje oczywiscie Twoje zdanie i czekam jak inni sie wypowiedza na temat swoich skoków u zawodników z talentem 4 RE: Talent a skoki - specjal2009 - 2012-03-22 Cytat:Jesli jest bład w grze i wszyscy zawodnicy na 4 poziomie maja skoki +1 to ok, trzeba wprowadzic zmiane ale jesli ma byc wprowadzona zmiana tylko dlatego ze jeden albo dwoch graczy ma brak szczescia w skokach zawodnikow to mowie moze mało znaczacze ale stanowcze NIE OczkoPopieram zdanie Grzyba. U mnie dzisiaj zawodnik z talentem 4 skok +3 i z tego co pamietam jego ostatnie skoki wyglqadaja tak +3,+3,+1,+3. Kukuczka masz pecha i tyle, a po druugie troche dramatyzujesz. Masz jeszcze innych zawodnikow z tal4, a nie podałes ich skoków,dlaczego? Ja jestem przeciwny tej zmianie Grzyb to dobrze uzasadnił. Tylko zawodnik z tal. 5 powinien mieć taki konfort że nie przydarzy mu sie skok =1 i za takich zawodnikow sternicy płaca grube siano. Co do zmiany szans procentowych to jestem na tak, ake też trzeba wprowadzić te zmiany u zawodnikow z maks talentem bo epidemia skokow +2 nastała. -Talent 4 skok +1 10% skok +2 50% skok +3 40% -Talent 5 skok +2 35% skok +3 65% RE: Talent a skoki - mika1688 - 2012-03-22 A ja się pochwalę ![]() ![]() A jak procentowo mają rozłożone szanse pozostałe talenty? wie ktoś czy to tajemnica stefika ![]() RE: Talent a skoki - Teves - 2012-03-22 O wypowiedź prosiłbym managerów którzy posiadają przynajmniej 3 zawodników z talentem 4 i to nie od dziś a jakiegoś czasu. Odpowiedź Specjala i Grzyba jest nie ważna z racji tego gdyż grzyb posiada 2 zawodników o talencie 4-jednego od wczoraj a drugi dopiero mu ze szkółki wyszedł, wiec co może wiedzieć o skoku talentu 4, a specjal mówi stanowcze nie wiadomo dlaczego, bo posiada jednego zawodnika z talentem 4 (reszta tal5) i nie może nic powiedzieć o nim bo od wprowadzenia zmian procentowych skoków może miał jeden skok, ja posiadam 8 zawodników z tal 4 i mogę coś powiedzieć o tym. Nie mówie żeby tal 4 był taki sam jak tal 5 bo widomo że różnica powinna być!!! Ale dlaczego na 10 skoków 6 z nich to skok +1 (pech?) nie sądze. To aż się boje co by było z talentem 3(same +1) A talent 2 i 1 to już wogóle do śmieci. RE: Talent a skoki - specjal2009 - 2012-03-22 Teves- akurat sie mylisz co do jednego skoku, było ich 4 tj napisałem w pierwszym poscie +3,+3,+3,+1. CO do Grzyba to spojrz se na jego archiwum transferow to zmienisz zdanie!! Ja jestem na nie !!!!!!!! Bo jednemu sie przytrafily skoki +1 u jednego zawodnika i płacze RE: Talent a skoki - Teves - 2012-03-22 +3,+3,+3 to pewnie miałeś przed wprowadzeniem zmian w skokach a te +1 Po! Jak zobaczysz że nastepny skok to +1 i +1 to wtedy przytulisz ogon, albo się przypucujesz do naszych wypowiendzi. Bo nie jestem sam. Pewnie ,też miałem skoki +3 w tym tal 4 i nie żądam diametralnych zmian, ale ograniczenia skoków +1 w tak dość wysokim talencie RE: Talent a skoki - grzyb... - 2012-03-22 (2012-03-22, 17:00:53)mika1688 napisał(a): A ja się pochwalę tylko cytuje RE: Talent a skoki - Teves - 2012-03-22 I co? Nic...nie mówie tu o tym że skoki +3 u talentów poniżej 5 nie występują. Tylko są bardzo ograniczone, zresztą sam Specjal pisałeś tu cyt: "ake też trzeba wprowadzić te zmiany u zawodnikow z maks talentem bo epidemia skokow +2 nastała."Czyli coś nie tak z tym wystawianiem +3 |