![]() |
Polepszone Transfery oraz Kontrakty - Wersja do druku +- Oficjalne forum gry Speedway-World (https://speedway-world.pl/forum) +-- Dział: Pozostałe (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Archiwum (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=25) +--- Wątek: Polepszone Transfery oraz Kontrakty (/showthread.php?tid=1200) |
Polepszone Transfery oraz Kontrakty - graczareksz - 2012-03-30 Witam, Zastanawiam się nad takim pomysłem, aby np. wystawiając zawodnika mogli go licytować tylko kluby obce (wyłączając obecny klub zawodnika). Po to aby wyeliminować nadmierne forsowanie ceny - przecież klub sprzedając zawodnika może ustalić cenę min. a nie 0 i potem nabija ją;Czy w realu obecny klub ma możliwość przebijać cenę własnego zawodnika ?? NIE. Można wprowadzić przymus ceny min. lub coś w tym stylu. Druga propozycja dotyczy przedłużania kontraktów oraz podpisywania kontraktów z nowo zakupionymi zawodnikami. Chodzi mi żeby np. podpisując kontrakt można było jakoś wziąść pod uwagę ile pkt będzie zdobywał i w zależności od ustalonej granicy np. granice 8-9, 10-12 pkt itd. w meczu to odpowiednia taka kwota kontraktu do zdobyczy pkt.....a gdyby np. okazało się że przeliczyliśmy się z ilością pkt bo zdobywa np 5 pkt na mecz to wtedy jakoś procentowo (dostawałby mniej kasy....coś podobnego... oraz kontrakty były by podpisywane od 1 do 3 lat (mielibyśmy wybór na ile go chcemy) i była by kwota za podpis + ile by dostawał kasy za pkt. i w tej zależności była by wypłacana kwota tygodniowo lub miesięcznie.... oczywiście wszystko to czeka na wasze sugestie i poprawki. RE: Polepszone Transfery oraz Kontrakty - shpocker - 2012-04-11 grywalnosc gry jest juz na wysokim poziomie.Czas zaczac wprowadzac zmiany , ktore przybliza gre do realii czarnego sportu. Ja jestem na za. (choc wiem ze nie wiele mam do powiedzenia ![]() RE: Polepszone Transfery oraz Kontrakty - tomas2010 - 2012-04-13 Jesli ktos wystawia danego zawodnika za 0 to z mysla ze ten zdobedzie wieksza ilosc "obserwujacych" a co za tym idzie wieksza liczba bioracych udzial w aukcji jesli jednak zainteresowanie cenowe jest mniejsze niz oczekiwane przez sprzedajacego to nie widze problemu w podbijaniu ceny(jeslisam od siebie kupie to i tak bede musial zaplacic podatek) co do drugiej czesci to i moze dobra ale ale srednia z meczow jakich? ligowych , sparingowych pucharowych? z twojego pktu widzenia to dobry pomysl ale czy mozliwy do wprowadzenia? z drugiej strony to ty podejmujesz decyzje czy dany zawodnik bedzie dobrym dodatkiem do skladu czy tez nie wiec to jest powiedzmy jakies ryzyko no ale to ty jestes managerem i ty podejmujesz decyzje ![]() co do kontraktow(nie wiem jeszcze jak to tu wyglada ![]() "sorki jestem nowy ale tak to widze" RE: Polepszone Transfery oraz Kontrakty - puri - 2012-04-13 siemka....z tą ceną min. się zgodzę bo może by to ujednoliciło transfery...a tą sprawę z tymi punktami bym zrobił tak by jak kupujemy zawodnika albo z nim przedłużamy kontrakt to ustalamy premie za np zdobycie 12 pkt, lub innej ilości punktów podczas meczów ligowych...a z tymi kontraktami to też dobra rzecz bo by przybliżyło to naszą grę na prawdziwego czarnego sportu gdyż przecież w rzeczywistości kluby same ustalają na ile sezonów dany zawodnik zostaje w klubie RE: Polepszone Transfery oraz Kontrakty - graczareksz - 2012-04-16 wpadłby mi do głowy taki pomysł aby w trakcie sezonu ew. w tygodniu przed rundą rewanżową tj po 7 kolejce aż do soboty do 23.59....mogły odbywać się transfery a w innym przypadku transfery były by niemożliwe. Było by jak w realu gdzie nie ma możliwości dokupywać sobie nowych zawodników gdy np dotychczasowi zawodzą. Ew można by wprowadzić możliwość wypożyczania...z zaznaczeniem na ile czy pół sezonu czy więcej i tu np. obowiązywałaby jakaś kwota oczywiście nie mówimy tu o milionach ale ileś tam tysięcy w zależności od długości kontraktu. Co wy na to ?! Oczywiście to co wyżej (pierwszy post) też aktualne i wymagające poprawek. RE: Polepszone Transfery oraz Kontrakty - kamykov - 2012-04-17 wypożyczenie nie wchodzi w grę bo byłoby to niesprawiedliwe. Ktoś wypożyczając 3 zawodników z Elity i pierwszej ligi nie miałby problemów z awansem do 3 ligi a nawet do 2. RE: Polepszone Transfery oraz Kontrakty - graczareksz - 2012-04-17 Wiadomo że zawsze znajdą się minusy ale może z perspektywy innych ktoś przedstawi jakieś plusy np. pierwszych pomysłów na samym początku ![]() RE: Polepszone Transfery oraz Kontrakty - daehniks1 - 2012-04-17 juz były poruszane tego typu propozycje 100% na NIE !! z prostch powodów !! nie bede sie rozpisywał wiec: wypozyczenie: kolaga koledze wypozyczy beda szły wałki pozatym z wypozyczeniem w grze online moim zaniem za duzo graczy bedzie chciało kombinowac ( real?? masz ok 30 klubów a tu masz ich ponad 900 ( kasa za punkt: 100 na NIE kombinowanie z wynikami aby jak najmniej zapłacic a wygrac do tego dochodza mecze z " BOTAMI" celowe zanizanie wyniku kolejne kombinatorstwo co do kontraktu to teraz jest od 1-4 lat wybór RE: Polepszone Transfery oraz Kontrakty - GM_Kuba - 2012-04-20 odrzucone. |