Stadion - Wersja do druku +- Oficjalne forum gry Speedway-World (https://speedway-world.pl/forum) +-- Dział: Pozostałe (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Archiwum (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=25) +--- Wątek: Stadion (/showthread.php?tid=2198) |
Stadion - MichalKR - 2012-08-31 Nie wiem moim zdaniem pasowało by wprowadzić rzeczy mające na celu zachęcenie graczy do gry dłużej niż jeden sezon . Np kiedyś była mowa o infrastrukturze stadionowej i można by ją wprowadzić ale dla graczy którzy grają co najmniej 1 sezon ... powinno to zachęcić ludzi do dłuższego pozostania w grze. Kolejnym aspektem powinno być wprowadzenie wymogów dla stadionów w poszczególnych ligach tak aby np w 4 lidze nie było kogoś kto nie ma na stadionie dmuchanych band ani dobudowanych kilku miejsc . Troszkę urealistyczniło by to naszą rozgrywkę Uśmiech RE: Stadion - szuwarek - 2012-09-01 Ja osobiscie zachecalbym do dolozenia infrastruktury stadionowej aby faktycznie bylo ciekawiej i chetniej by przychodzili kibice na mecze. Proponuje dolozyc do rozbudowy stadionu: szatnie, gab. odnowy, bufet, toalety, parking, zadaszenie (bylo juz gdzies), kontrakty reklamowe oraz tv. W sumie warto jak pisal MichalKR wprowadzic na poszczegolnych poziomach lig, np. Ekstra i 1 ten sam poziom wymagan minimalnych, potem 2 i 3 liga ten sam, 4 i 5 ten sam a 6 liga - startowo, podobnie jak to jest w rzeczywisctosci, gdy musza byc dmuchane bandy w danej lidze. RE: Stadion - sprinter - 2012-09-01 Biednemu zawsze wiatr w oczy. Nawet tutaj gracz w 5, 6 lidze klepie biedę. Gdy tabela danej grupy po dwóch, trzech kolejkach ligowy robi się szara (przybywa drużyn nieaktywnych) to pozostali zaangażowani gracze maja przesr.... jak w ruskim czołu. Jadąc mecz ligowy na własnym stadionie z nieaktywną drużyną przy słonecznej pogodzie zbyt duża inwestycja w reklamę jest nieopłacalna.Np. dając na reklamę 100 000 przychód z meczu to 190 000 i brak kompletu kibiców na stadionie. W takim razie jak taki początkujący gracz ma uciułać na kontrakty, zakup zawodnika itp? To jeden z powodów zarzynania nowo powstających klubów i rezygnacja z gry. Co do rozbudowy stadionowej infrastruktury to uważam że budowa dmuchanych band to warunek przystąpienia do rozgrywek tak samo jak zakup motorów. RE: Stadion - kamykov - 2012-09-01 (2012-09-01, 11:50:54)sprinter napisał(a): Biednemu zawsze wiatr w oczy. Nawet tutaj gracz w 5, 6 lidze klepie biedę. Gdy tabela danej grupy po dwóch, trzech kolejkach ligowy robi się szara (przybywa drużyn nieaktywnych) to pozostali zaangażowani gracze maja przesr.... jak w ruskim czołu. Jadąc mecz ligowy na własnym stadionie z nieaktywną drużyną przy słonecznej pogodzie zbyt duża inwestycja w reklamę jest nieopłacalna.Np. dając na reklamę 100 000 przychód z meczu to 190 000 i brak kompletu kibiców na stadionie. Nie chce nikogo obrażać ale już tego czytać się nie da jacy niektórzy są biedni w 5 i 6 lidze. Myślicie że tylko Wy zaczynacie od 5 ligi??? To jest manager trzeba trochę pokombinować by odnaleźć najlepsze ustawienia cen biletów, reklam. Inni tak nie narzekają i jakoś rok w rok są coraz wyżej. RE: Stadion - sprinter - 2012-09-01 kamykov.... syty głodnego nie zrozumie. Masz to za sobą więc lepiej nie zabieraj głosu. Widząc tylko czubek własnego nosa trudno zauważyć że gra sie nie rozwija. To jest manager i trzeba pokombinować............bardzo odkrywcze. RE: Stadion - Vinyll - 2012-09-01 Sprinter nie przesadzaj , ja też jestem w 5 lidze i cały czas na minusie prawie jadę , ale tak musi być w końcu wyjdziemy na swoje . RE: Stadion - jacekpulo - 2012-09-01 to czy jedziesz z graczem aktywnym czy nie to bez różnicy jeśli chodzi o ilość kibiców. Ja w 4 lidze wydaje na reklamę 40000 i na czysto zostaje mi jakieś 250000, a mój bratanek w 6 lidze podobnie-trochę mniej bo mniejszy stadion. Więc gdzieś popełniłeś błąd skoro Twój zysk to tylko 90000. RE: Stadion - sprinter - 2012-09-01 Nie przesadzam, tylko dlaczego nie mam zarabiać więcej jadąc z botem których w grupie przybywa? Tą droga nie stac mnie na lepszych zawodników i ich pensje. To jest (przychód z meczów ligowych, indy) podstawowe źródło utrzymania klubu. To żadna satysfakcja awansować z grupy w której są aktywne 3, 4 drużyny. jacekpulo błędu w ustawieniach nie ma gdyż ceny biletów są optymalne 40/80/200. To mój pierwszy mecz w tym sezonie z botem i taka niespodzianka. W szóstej lidze nie zwracałem na to uwagi bo kwoty na reklamy były symboliczne. RE: Stadion - kamykov - 2012-09-01 (2012-09-01, 13:46:50)sprinter napisał(a): Nie przesadzam, tylko dlaczego nie mam zarabiać więcej jadąc z botem których w grupie przybywa? Tą droga nie stac mnie na lepszych zawodników i ich pensje. To jest (przychód z meczów ligowych, indy) podstawowe źródło utrzymania klubu. To żadna satysfakcja awansować z grupy w której są aktywne 3, 4 drużyny. Jadąc z Botem oszczędzasz aż dziwne że tego nie zauważyłeś. RE: Stadion - sprinter - 2012-09-01 "Jadąc z Botem oszczędzasz aż dziwne że tego nie zauważyłeś." czy można jasniej? RE: Stadion - MichalKR - 2012-09-01 (2012-09-01, 14:12:10)sprinter napisał(a): "Jadąc z Botem oszczędzasz aż dziwne że tego nie zauważyłeś." no przy normalnym meczu z aktywnym graczem czasem trzeba co bieg naprawiać i wymieniać motory a z botem masz wygrana od ręki może nie ma takich emocji ale za to pewna wygrana a tak w ogóle otworzyłem ten temat bo ktoś napisał że to ciekawy pomysł i czekałem na opinie wszystkich a nie przepychanki o to kto jest biedny a kto bogaty i jak to jest źle ... RE: Stadion - sprinter - 2012-09-01 Kolego takie teksty to do naprawdę zielonych graczy którzy po raz pierwszy założyli drużynę. Biorąc pod uwagę twoje propozycje związane z rozbudowa infrastruktury to będąc finansowym golcem nie jestem w stanie budować: barów, sklepów, gabinetów odnowy itp... RE: Stadion - jacekpulo - 2012-09-01 sprinter ceny masz optymalne fakt czyli błąd w innym miejscu. Podałem Ci przykład, że ja czy mój bratanek przy dofinansowaniu 40000 zarabiamy ponad 200000 na mecz. Jeszcze raz Ci napiszę, że to czy grasz z botem czy z aktywnym nic nie ma do ilości kibiców w danej lidze-przynajmniej ja takiej różnicy nigdy nie odczułem. Myślę, że powinieneś bardziej równomiernie rozbudowywać stadion oczywiście z przewagą tych miejsc których teraz masz najwięcej. To co teraz masz to moim zdaniem za duża różnica i na tym tracisz. Tak mi się wydaje przynajmniej. |