Ważne dot gry - Wersja do druku +- Oficjalne forum gry Speedway-World (https://speedway-world.pl/forum) +-- Dział: Gra (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Pytania (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: Ważne dot gry (/showthread.php?tid=236) |
Ważne dot gry - GM_Kuba - 2011-02-25 Witam Mam kilka pytań dot gry czyli dotyczące tego aby się wam lepiej grało ;p 1. Czy chcecie dwie kolejki ligowe w weekend, jedną cze np 4 weekendy podwójne reszta pojedyncze? 2. Co z pogawędką ? Zostawiamy / wywalamy ? 3. Co z chatami ligowymi ? Zostawiamy / wywalamy ? 4. Co z kondycją ? Skracamy (o ile?) / zostawiamy ? 5. Co ze szkółką? Zwiększamy szanse / zostawiamy ? Pytania 2,3 będą wprowadzone od sezonu numer 4(czerwiec/lipiec), zaś 1 i 4 i 5 od następnego sezonu (początek kwietnia). RE: Ważne dot gry - swk6 - 2011-02-25 1. Czy chcecie dwie kolejki ligowe w weekend, jedną cze np 4 weekendy podwójne reszta pojedyncze? Zostawiamy 1 kolejka na weekend. 2. Co z pogawędką ? Zostawiamy / wywalamy ? Zostawiamy 3. Co z chatami ligowymi ? Zostawiamy / wywalamy ? Wywalamy 4. Co z kondycją ? Skracamy (o ile?) / zostawiamy ? Skracamy o 50 % 5. Co ze szkółką? Zwiększamy szanse / zostawiamy ? Gruntowna przebudowa zeby Ci junorzy mieli szanse przebicia bo inaczej nigdyu nie dogonia reszty jak? trzeba to przemyslec i przedyskutowac RE: Ważne dot gry - Asteck666 - 2011-02-25 1. Czy chcecie dwie kolejki ligowe w weekend, jedną cze np 4 weekendy podwójne reszta pojedyncze? Jedna kolejka w tygodniu. 2. Co z pogawędką ? Zostawiamy / wywalamy ? Wszystko mi jedno i tak tam nie zaglądam, jest SB. 3. Co z chatami ligowymi ? Zostawiamy / wywalamy ? Nie korzystam. 4. Co z kondycją ? Skracamy (o ile?) / zostawiamy ? Zostawiamy, kondycja ma wpływ na nawierzchnie twardą, dlaczego ktoś kto ma nawierzchnię twardą ma mieć ułatwiony trening jednego z trzech głównych skilli?? Równie dobrze moglibyśmy skrócić technikę dla tych co mają grzaską, a na twardej sie nie przydaje!!! 5. Co ze szkółką? Zwiększamy szanse / zostawiamy ? Zwiększamy szanse na co??? Moi zdaniem powinni przychodzic do szkółki ze średnią minimum 40, a im wiekszy poziom szkółki to szybciej trenować. RE: Ważne dot gry - daehniks1 - 2011-02-25 1. Czy chcecie dwie kolejki ligowe w weekend, jedną cze np 4 weekendy podwójne reszta pojedyncze? Zostawiamy 1 kolejka na weekend. -------2 kolejki 2. Co z pogawędką ? Zostawiamy / wywalamy ? Zostawiamy -------obojętne 3. Co z chatami ligowymi ? Zostawiamy / wywalamy ? Wywalamy -------obojętne 4. Co z kondycją ? Skracamy (o ile?) / zostawiamy ? Skracamy o 50 % -------skracamy 5. Co ze szkółką? Zwiększamy szanse / zostawiamy ? Gruntowna przebudowa zeby Ci junorzy mieli szanse przebicia bo inaczej nigdyu nie dogonia reszty jak? trzeba to przemyslec i przedyskutowac -------przy wyższym lvl szkółki szybszy trening(skok skili) RE: Ważne dot gry - Hyziu - 2011-02-25 1. Jedna Kolejka w zupełności wystarczy. 2. Dla mnie sprawa obojętna, ja z niej nie korzystam bo rzadko śledzę mecze na żywo. 3. Uważam za zbędne. 4. Zostawiamy 5. Na pewno zwiększyć ilość juniorów przychodzących do szkółki, bo 2 na pół roku to trochę mało Im wyższy poziom Szkółki tym szybszy trening. RE: Ważne dot gry - Pawlik1978 - 2011-02-25 1. Czy chcecie dwie kolejki ligowe w weekend, jedną cze np 4 weekendy podwójne reszta pojedyncze? Zostawiamy 1 kolejka na weekend. jedna kolejka na weekend 2. Co z pogawędką ? Zostawiamy / wywalamy ? wywalamy 3. Co z chatami ligowymi ? Zostawiamy / wywalamy ? wywalamy 4. Co z kondycją ? Skracamy (o ile?) / zostawiamy ? [color] zostawiamy tak jak jest teraz 5. Co ze szkółką? Zwiększamy szanse / zostawiamy ? [color=#0000CD]zostawiamy RE: Ważne dot gry - specjal2009 - 2011-02-25 1. Jedna kolejka w tygodniu styka. 2. Nie mam zdania w tym temacie nie używam, nie zaglądam 3. Nie korzystam 4. Zostawiamy tak jak jest, albo skracamy długość treningu wszystkich skilli. Po co wgl skala skilli jest od 1-100 skoro i tak żaden kolarz nie osiągnie górnej granicy, a jeżeli osiagnie trenując tylko i wyłącznie jeden skill to przed przejściem na emeryturę. Na przyklad zawodnik wiek 19 talent 4 prowadzenie 52 potrzebuje 16 dni treningowych do skoku skill prowadznia. Mija 15 dni a tu skok o 1 pkt żenada. Lub tez nic nie skracać tylko zaliczać weekendy do dni treningowych. 5. Zwiększamy napływ adeptów i szybkość treningu w szkolce uzalezniona od poziomu szkółki i wieku juniora im bliżej do egzaminu na licencje tym szybszy trening skilli. RE: Ważne dot gry - crespomilan - 2011-02-25 1. Czy chcecie dwie kolejki ligowe w weekend, jedną cze np 4 weekendy podwójne reszta pojedyncze 2 kolejki na weekend jestem za. 2. Co z pogawędką ? Zostawiamy / wywalamy ? Zostawiamy 3. Co z chatami ligowymi ? Zostawiamy / wywalamy ? Wywalamy 4. Co z kondycją ? Skracamy (o ile?) / zostawiamy ? Skracamy o 30 % 5. Co ze szkółką? Zwiększamy szanse / zostawiamy ? Zwiększamy szanse RE: Ważne dot gry - Zdunek - 2011-02-25 1. Czy chcecie dwie kolejki ligowe w weekend, jedną cze np 4 weekendy podwójne reszta pojedyncze? Jedna kolejka 2. Co z pogawędką ? Zostawiamy / wywalamy ? zostawiamy 3. Co z chatami ligowymi ? Zostawiamy / wywalamy ? wywalić 4. Co z kondycją ? Skracamy (o ile?) / zostawiamy ? skracamy(20%) 5. Co ze szkółką? Zwiększamy szanse / zostawiamy ? zwiększamy szanse i na dodatek zeby przychodzili do szkolkii minimum ze srednia skilli 40 RE: Ważne dot gry - ADM_Henrik - 2011-02-25 1. Czy chcecie dwie kolejki ligowe w weekend, jedną cze np 4 weekendy podwójne reszta pojedyncze? Jedna kolejka 2. Co z pogawędką ? Zostawiamy / wywalamy ? Nie mam zdania w tym temacie nie używam, nie zaglądam można wywalić 3. Co z chatami ligowymi ? Zostawiamy / wywalamy ? Tutaj podobnie jak z pogawędką też można wywalić 4. Co z kondycją ? Skracamy (o ile?) / zostawiamy ? skracamy(20% - 25%) 5. Co ze szkółką? Zwiększamy szanse / zostawiamy ? Zrobić napływ do szkółki tak żeby przynajmniej 2 adeptów się w niej pojawiało w ciągu miesiąca bo obecnie to są takie drużyny że nie pojawił się żaden adept od początku ich gry. Minimum średniej skilli powinna być uzależniona od poziomu szkółki jaki mamy. RE: Ważne dot gry - ukppku - 2011-02-25 1. Czy chcecie dwie kolejki ligowe w weekend, jedną cze np 4 weekendy podwójne reszta pojedyncze? Zostawiamy 1 kolejka na weekend. 2. Co z pogawędką ? Zostawiamy / wywalamy ? Zostawiamy 3. Co z chatami ligowymi ? Zostawiamy / wywalamy ? Zostawiamy 4. Co z kondycją ? Skracamy (o ile?) / zostawiamy ? Skracamy o 25 % 5. Co ze szkółką? Zwiększamy szanse / zostawiamy ? Powinniśmy zwiększyć szanse na otrzymanie juniorów, ale żeby nie przesadzić w drugą stronę i nie robić wysypu juniorów! Jak większość mówiła trzeba przedyskutować i rozsądnie coś postanowić Moim zdaniem w ciągu jednego sezonu powninniśmy dostać średnio 6-8 juniorów z czego jakiś max 2-3 pownno być na tyle utalentowanych żeby się wybić ze szkółki do drużyny (jak w rzeczywistości). Oczywiście losowość może być taka że jeden menager dostanie 12 juniorów w szkółce do wyboru a inny np: 4 w ciągu sezonu... I żeby nie było zbyt wielu sytuacji z "mutantami" w roli głównej, którzy w wieku 16 lat mieliby wszystkie skille po 60-70.... RE: Ważne dot gry - AdikoSS - 2011-02-25 1. Czy chcecie dwie kolejki ligowe w weekend, jedną cze np 4 weekendy podwójne reszta pojedyncze? Zostawiamy 1 kolejka na weekend. 1 w tygodniu 2. Co z pogawędką ? Zostawiamy / wywalamy ? Zostawiamy Wywalamy 3. Co z chatami ligowymi ? Zostawiamy / wywalamy ? Wywalamy Zostawiamy 4. Co z kondycją ? Skracamy (o ile?) / zostawiamy ? Skracamy o 50 % Zostawiamy 5. Co ze szkółką? Zwiększamy szanse / zostawiamy ? Zwiększamy ;]] RE: Ważne dot gry - kilerski13 - 2011-02-25 (2011-02-25, 12:17:38)Stefik4 napisał(a): Witam RE: Ważne dot gry - kukus78 - 2011-02-25 1 Jedna kolejka w tygodniu 2 Wszystko mi jedno nie korzystam 3 Wszystko mi jedno nie korzystam 4 Zostawiamy 5 Zwiekszamy szanse ja mam szkółke od poczatku jak sie zarejestrowalem mam 2 poziom wydalem kupe kasy jak dla mnie oczywiscie i co? żadnego juniora do tej pory? RE: Ważne dot gry - Speed - 2011-02-25 1. Czy chcecie dwie kolejki ligowe w weekend, jedną cze np 4 weekendy podwójne reszta pojedyncze? 4 weekendy podwójnie reszta pojedynczo- myślę że 3,5 miesiąca na sezon powinno wystarczyć. 2. Co z pogawędką ? Zostawiamy / wywalamy ? Zdecydowania większość korzysta z SB. Wywalamy 3. Co z chatami ligowymi ? Zostawiamy / wywalamy ? Zbędne.Wywalamy 4. Co z kondycją ? Skracamy (o ile?) / zostawiamy ? Jeśli to ma być skill ważny na nawierzchnie twardą to nie powinno się go skracać, bo faktycznie poszkodowani będą Ci z nawierzchnią grząską. Zostawiamy 5. Co ze szkółką? Zwiększamy szanse / zostawiamy ? Zdecydowanie, zwiększamy szanse |