![]() |
Wymagania licencyjne - Wersja do druku +- Oficjalne forum gry Speedway-World (https://speedway-world.pl/forum) +-- Dział: Pozostałe (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Archiwum (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=25) +--- Wątek: Wymagania licencyjne (/showthread.php?tid=3520) Strony:
1
2
|
Wymagania licencyjne - Jack21 - 2013-01-05 Kiedyś już był poruszany ten temat ale jakoś chyba zaginął w akcji ![]() moja propozycja jest prosta, chodzi o to aby nie było przypadku że gracz w 3 lidze ma stadion na 1500 miejsc ![]() każda liga miała by swoje wymagania przykład (tylko teoretyzuje dane można zmienić ![]() Aby awansować do 5 Ligi trzeba mieć minimum 2500 miejsc i chociaż bandy drewniane 4 Liga: 4000 miejsc, bandy dmuchane 3 Liga: 6000 2 Liga: 9000 1 Liga: 12000 miejsc i 1000luksów E-Liga: 15000 i 2000 luksów oczywiście są to przykładowe liczby, chodzi tylko o schemat a liczby można w otwartej dyskusji ustalić na pewną odpowiednią wartość a tak nawiasem mówiąc to powiem że pisząc to zdałem sobie sprawę że strasznie mało możliwości jest w funkcji rozbudowy stadionu jeśli by coś dorzucić jak chociażby to zadaszenie to już kolejny wymóg mógłby gdzieś powędrować piszcie co o tym sądzicie, oby wynikło coś pożytecznego RE: Wymagania licencyjne - sandro85 - 2013-01-06 Jestem na tak, dopiszcie jeszcze zadaszenie i tablice wyników(bo ludzie już mają dość liczenia na palcach ![]() ![]() RE: Wymagania licencyjne - grzech - 2013-01-06 a co jeżeli ktoś by nie spełnił tych wymogów? RE: Wymagania licencyjne - Jack21 - 2013-01-06 Kwestia dyskusji albo nie dostałby awansu, lub dostałby kare finansową i dopuszczenie warunkowe RE: Wymagania licencyjne - misiek_kssg - 2013-01-06 pomysł sam w sobie ciekawy, ale konieczne byłoby przeanalizowanie wymogów dot. ilości miejsc oraz oświetlenia czy jak napomniał sandro85 zadaszenia i tablicy wyników (pod warunkiem naturalnie wdrążenia tego w życie). w przypadku nie spełnienia powyższego, byłoby to jednoznaczne z degradacją do niższej ligi, bo innego sensownego rozwiązania nie widzę. RE: Wymagania licencyjne - szuwarek - 2013-01-08 Jack21 bardzo fajny pomysł, który jak wspomniałeś pojawiał się gdzieś wcześniej ale zaginął. Kwestia ustawienia wymagań na poszczególne ligi i kar, jeśli któraś z drużyn nie spełni wymogów a będzie awansowała - brak awansu albo z karą finansową warunkowe dopuszczenie albo czas na konieczną rozbudowę. Jestem na TAK !!! ![]() RE: Wymagania licencyjne - sothis - 2013-01-08 a mi się jakoś nie podoba że chcecie wymusić na graczach jaki mają mieć stadion troszkę bez sensu tak bronie siebie w teraz bo np nie mam tak o na wydanie 3 baniek na oświetlenie z którego i tak nie będę korzystał a tą kasę wole w szkółkę wpakować ja jestem na nie RE: Wymagania licencyjne - kamykov - 2013-01-09 Jestem grubo na NIE!!! Przecież drużyna mająca mały stadion i tak sobie sama strzela w stopę. A co do band dmuchanych to tak samo bo przeciwnik jedzie tylko raz (u takiego typa bez dmuchanych) a on sam musi śmignąć 9 razy u siebie(bez dmuchawców). Więc nie widzę powodów do karania drużyny ze względu na stadion. P.S. Pomysł "granatowych marynarek" rodem z GKSŻ RE: Wymagania licencyjne - demolka - 2013-01-09 RE: Wymagania licencyjne Ja mam stadion na 16150 miejsc i jestem w 5 lidze a gram tu już rok więc uważam że propozycja jest bez sensu bo każdy wie jaki ma budżet w swoim klubie i rozporządza nim jak chce, więc jestem na nie!!!!! RE: Wymagania licencyjne - MarekAureliusz - 2013-01-09 Może i wymagania odnośnie oświetlenia są trochę przesadzone, ale przecież w rzeczywistości stadiony też muszą spełniać wymagania licencyjne żeby drużyna mogła się znaleźć w wyższej lidze. Jak na moje to powinno istnieć od dawna, jedyną dyskutowaną w tym temacie kwestią powinno być ustalenie konkretnych wymagań i kar za ich nie spełnienie. RE: Wymagania licencyjne - grzech - 2013-01-09 demokracja w internecie jak dla mnie to kiepski pomysł. xd Moim zdaniem robienie co sie chce w grach to zły pomysł. Grasz, bo grasz ale szybko się nudzi. Jak dla mnie powinno dać parę ograniczeń żeby się nagimnastykować by ograniczać finanse. Utrudnienia są tu potrzebne. Jestem za ograniczeniami. :> RE: Wymagania licencyjne - Jack21 - 2013-01-09 Ok zgodzę się z przedmówcami którzy byli na nie głównie z/w na oświetlenie które mało profitu daje a kosztuje dużo, ale wymagania są potrzebne i jedyne o czym powinniśmy rozmawiać to o progach, wymaganiach i karach a nie o samym fakcie dokładnie jak powiedział grzech parę ograniczeń zmusi ludzi do myślenia a chyba o to chodzi w managerze, czyż nie? ![]() RE: Wymagania licencyjne - carasta - 2013-01-09 Jestem ZA wprowadzeniem wymagań, a popieram przedmówców żeby zastanowić sie nad wymaganiami karami itd RE: Wymagania licencyjne - byki pawowice - 2013-01-09 (2013-01-09, 14:59:29)MarekAureliusz napisał(a): Może i wymagania odnośnie oświetlenia są trochę przesadzone, ale przecież w rzeczywistości stadiony też muszą spełniać wymagania licencyjne żeby drużyna mogła się znaleźć w wyższej lidze. Ja również popieram ten pomysł ![]() pozdrawiam wszystkich grających ![]() RE: Wymagania licencyjne - Shergar - 2013-01-11 Jak dla mnie "NIE". Każdy powinien sam decydować jaki chce mieć stadion i w co w danej chwili chce inwestować. |