![]() |
Nowa szkółka - Wersja do druku +- Oficjalne forum gry Speedway-World (https://speedway-world.pl/forum) +-- Dział: Pozostałe (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Archiwum (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=25) +--- Wątek: Nowa szkółka (/showthread.php?tid=4434) |
Nowa szkółka - Jack21 - 2013-05-05 chciałby poddać dyskusji jeszcze jeden temat - nową szkółkę rozważmy pewien przypadek: szkółka poziom 15 junior talent 5 przychodzi do szkółki w wieku 12 lat ze średnią 36 (34 +/-2 przypadek najkorzystniejszy) trener były żużlowiec z szybkich obliczeń wynika iż skok następuje co 14 dni roboczych w sezonie mamy 16 kolejek czyli 80 dni roboczych z obliczeń wynika że w sezonie junior złapie maks 6 skoków licząc każdy po +3 jest to +3,6 do śreniej pod koniec lat 15 w dniu egzaminu przy najkorzystniejszej z możliwych sytuacji mamy juniora ze średnią 50,4 no i tu zaczyna się zabawa: średnia jak na juniora 16 lat jest całkiem ok tylko że to jest przy sytuacji najkorzystniejszej a w rzeczywistości pewnie będzie ta średnia wynosiła ok 49 średnia to jeszcze nie jest problem problem to finanse, trenując tego juniorka 4 sezony tracimy 1 280 000 złotych i tu nasuwa się pytanie kiedy i czy w ogóle odzyskamy tą kwotę? a gdzie zysk? jest tu jakiś chętny kto kupi juniora 50śr za 1,5 mln? (choć przy tak szybkim wzroście cen na LT to niedługo tak może być ![]() wydaje mi się że średnia juniora jest ok tylko kwoty za trenerów są chyba trochę za duże, na oko o połowę można jeszcze wywnioskować iż szkółka ma powiązanie z LT bo jeśli ktoś policzy sobie to co ja teraz to wyjdzie mu że nie opłaca się kompletnie szkolić młodzieży i będzie bardzo cenił obecnych riderów to tworzy wysokie ceny na LT, jeśli wychowanie junira kosztowałoby mniej fakt że byłoby dużo juniorów na LT ale ludzie inwestowaliby w szkółkę widząc choć cień zysku i nie gromadzili by kasy tylko na LT, aktualnie jest tak że z nowej szkółki nie dostanę super juniora więc jeśli jest ona dotego nieopłacalna to po co ona komu? uzbieram kasę i kupię kogoś na LT i tak koło się zapętla, coś tu kurcze nie gra na moje oko. Proszę niech mi ktoś wytłumaczy czy to jest ok czy ja tylko widzę tu problem? RE: Nowa szkółka - ADM_Henrik - 2013-05-05 Coś Twoje obliczenia są błędne bo skoro napisałeś że 6 skoków po +3 to owszem 3,6 ale zapomniałeś że gdy masz trenera to skoki są podwójne czyli max 7,2 może mieć za sezon razy 4 sezony to max 28,8 do tego dodajesz około 35 bo taką średnią ma junior gdy trafia do nas do szkółki czyli wyjdzie z niej ze średnią 63,8. I nie 16 tygodni a 17 bo dochodzi w sezonie tydzień barażowy czyli 85 dni. RE: Nowa szkółka - Jack21 - 2013-05-05 właśnie coś nie ogarniam o co chodzi z tymi skokami podwójnymi ![]() ![]() RE: Nowa szkółka - ADM_Henrik - 2013-05-05 Junior w szkółce trenuje zawsze dwa skille na raz. RE: Nowa szkółka - Jack21 - 2013-05-05 a no w takim razie dziękuję Heniu za pomoc i rozwianie moich wątpliwości i błędnych domniemań ![]() może warto napisać w pomocy że coś takiego jest w sensie że dziennie 2 skile nie jeden ![]() temat do zamknięcia, usunięcia RE: Nowa szkółka - ADM_Henrik - 2013-05-05 Ok to temat zamykam a w pomocy dopisałem Rozkład skilli do trenowania zależne od trenera (dwa skille są trenowane w ciągu dnia): |