![]() |
Nowe forum - Wersja do druku +- Oficjalne forum gry Speedway-World (https://speedway-world.pl/forum) +-- Dział: Pozostałe (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Tematy ogólne (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=16) +--- Wątek: Nowe forum (/showthread.php?tid=5220) |
Nowe forum - GM_Kuba - 2014-11-15 Witam! Zainstalowałem nowy system forum wersje 1.8.1 (poprzednia 1.6 nie otrzymywałą juz wsparcia i aktualizacji). Co za tym idzie mamy nowy wygląd. Musiał być zmieniony, ponieważ poprzedni był nie kompatybilny z 1.8. Zniknął nam także SB który również nie był kompatybilny. Obecnie czekam na zmianę wersji PHP na serwerze z 5.3 na 5.4 aby móc zainstalować nowy. Styl ten po będę edytował aby upodobnił się z grą kolorystycznie ![]() RE: Nowe forum - ukppku - 2014-11-15 SB [*] ![]() RE: Nowe forum - GM_Kuba - 2014-11-15 Będzie, będzie tylko nie wiem kiedy i w jakiej formie ![]() RE: Nowe forum - Jack21 - 2014-11-15 Oczopląsu można dostać teraz :/ RE: Nowe forum - szuwarek - 2014-11-15 Stefik, czy brak mozliwości kasowania postów to także związane z PHP czy nie dawałeś nam tej opcji ? RE: Nowe forum - Speed - 2014-11-15 Posty cytowane można jakoś zmienić?? Bo mają białe tło i białą czcionke i nic nie widać. RE: Nowe forum - GM_Kuba - 2014-11-16 (2014-11-15, 16:08:10)Speed napisał(a): Posty cytowane można jakoś zmienić?? Bo mają białe tło i białą czcionke i nic nie widać. Test - ZROBIONE ![]() RE: Nowe forum - Mr. Zuma - 2014-11-16 Nie wiem czy nie rozróżniam wielkości liter (ale mam nadzieję, że nie ![]() ![]() Nie wiem czy to wina czcionki jakiej używam czy gdzieś indziej leży problem ![]() TEST 7px test 6px sdfsdfsdf Problem występuje przy zmianie czcionki, więc najlepiej wklejać tekst niesformatowany (przepuszczony przez notatnika) i następnie tutaj ustalać wielkości liter. Można też poprzez edytor BB CODE (ikonka druga od lewej w drugim rzędzie - taka karteczka) RE: Nowe forum - GM_Kuba - 2014-11-16 Wyjasnione w poście wyżej ![]() RE: Nowe forum - Teves - 2014-11-16 Jak wybieram inny styl forum, SB znika.. RE: Nowe forum - GM_Kuba - 2014-11-16 Ponieważ podstawowym i jedynym ZALEZANYM stylem jest nowy Carbon. Stary jest nie kompatybilny z podstawą forum ca co za itym idzi jest wiele luk i błędów w nim. RE: Nowe forum - Marek79 - 2014-11-16 Mnie przykładowo najbardziej odpowiada styl BlackEvo4 i co - pozostając przy tym właśnie stylu forum nie ma możliwości żeby było Sb? Wszystkie inne style są dla mnie beznadziejne... a ten nowy jest całkiem do kitu, tekst jest przesunięty na prawo i nie można wszystkiego przeczytać. RE: Nowe forum - GM_Kuba - 2014-11-16 Jaki tekst przesuniety na prawo? No nie można bo SB jest albo na wersje 1.4 albo na 1.8 (obecna) Zapewne masz problemy z cache (Ctrl + F5, wyczyszczenie pamieci podrecznej) RE: Nowe forum - szuwarek - 2014-11-16 Czy na klawiszach przełączających na kolejne strony danego wątku można zrobić aby była ciemniejsza czcionka ? Tak samo czy możesz ustawić ciemniejsze tło ? Może jeśli to można zmieniać spróbować dopasować kolorystycznie pod stary wygląd ? Wydaje się, że obecne kolory są zbyt "mleczne". RE: Nowe forum - GM_Kuba - 2014-11-16 Najlepiej robić screeny i strzalki co i jak ma byc zrobione ![]() Wszytsko jest do zrobienia ![]() I do kazdego screena link do stony gdzie to jest bo ja muszę znać dokładną klasę. |