Oficjalne forum gry Speedway-World
Reputacja - Wersja do druku

+- Oficjalne forum gry Speedway-World (https://speedway-world.pl/forum)
+-- Dział: Gra (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Propozycje (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Wątek: Reputacja (/showthread.php?tid=6490)

Reputacja - Zlatan - 2018-02-27

Mam ciekawy pomysł na troszeczkę urozmajcenia gry. Jako wierny fan serii Football Manager sugeruje aby pomyslec nad wprowadzeniem "reputacji" dla klubow. Jaki zwiazek widze w tym? Ano taki ze kluby z nizszych lig moglyby troszke wieksza kwote zarobic ze sparingu gdyby przyjechala druzyna z reputacja " nazwijmy to krajowa " ( druzyna z 1 czy ekstraligowym stazem). Raczej byla by to zmiana taka kosmetyczna i jedynym znaczeniem bylby dodatkowy zastrzyk gotowki. Ilosc fanow na meczu oraz zaangazowanie zawodnikow mogloby zalezec od renomy,reputacji najblizszego rywala. Co sadzicie o takim rozwiazaniu? 

Zlatan

RE: Reputacja - Misiek81 - 2018-02-27

Też jestem za tą zmianą tylko wątpliwe by to weszło bo adminy się nie zgodzą i tak zrobią wszystko po swojemu pomysł fajny ale mało realny nie takie kwiatki już proponowałem i nie wprowadzono do gry

RE: Reputacja - GM_Arek - 2018-02-27

a dlaczego adminy się mogę nie zgodzić? Misiek, bo o każdym "fajnym" pomyśle trzeba tez pomyśleć również od d.. strony, a nie tylko że jest fajny bo nowy. tworząc coś "superanckiego" poszukaj też drugiej strony medalu - to jest zadanie dla twórców, ale fajnie jakby proponujący też o tym pomyślał wrzucając pomysł.
Ja np mam tę cechę/wadę, że staram się od razu szukać zagrożeń wynikających z danego pomysłu, po to by ich uniknąć.

Jaką ja widzę drugą stronę medalu? ano np taką, że startujemy w grze, ale mamy kolegę np w elidze. walimy z nim spar dzień w dzień i dzięki temu szybciej odjeżdżamy innym graczom którzy zaczęli równo z nami - to tak na szybko.

Owszem, można powiedzieć że to twoja kreatywność pomaga ci się windować do góry, ale nie każdy musi mieć takiego kolegę z wysoką reputacją, który zechce mu nabijać kiesę za spary. teraz pomysł jest super, ale jak już taka sytuacja będzie mieć miejsce, wtedy zacznie się lament Oczko

RE: Reputacja - Zlatan - 2018-02-27

Kasa dziela sie na pol zespoly, bynajmniej tak jest autentycznie w lidze angielskiej. Dlatego slabsze zespoly przykladowo w pucharach gdy graja z Manchesterem United, Liverpoolem czy Chelsea chetniejsze sa na wyjazd. Mimo ze mniejsze zapelnienie stadionu jest to i tak frekwenvja wieksza niz na ich kameralnych stadionach .
Mozna wprowadzic limit na rozgrywanie sparingow z takimi rywalami

RE: Reputacja - GM_Arek - 2018-02-27

Zlatan, ale trafić w pucharze na mocny zespół w losowaniu, a nabijać spary tydzień w tydzień z kolegą z eligi to co innego Oczko

no właśnie limit... jaki? 5 meczów miesięcznie? 3,7, 15? zrealizować pomysł by go potem obwarować warunkami, które wrócą rzeczywistość do stanu sprzed pomysłu. Jaki jest sens?

poza tym coś a'la reputacja działa na kibiców w meczach ligowych, gdzie przyjazd lepszej drużyny przyciąga więcej fanów na stadion

To zrobcie to w Pucharze Gry by slabsza drużyna miała za mecz u siebie z faworytem ligi wtedy kazdy slabszy zespol dostanie teoretycznie jednorazowy zastrzyk wiekszej widowni

Bo ci lepsi mają kasy jak lodu skoro maja znacznie lepszy skład

RE: Reputacja - Zlatan - 2018-02-27

Wszystko jest do ustalen, ja rzucilem pomysl na rozwoj gry. A co do kibicow nie zauwazylem roznicy czy jedzie lepszy czy szlabszy zespol. Ilosc kibicow na stadionie nie ulega jakims wiekszym roznica

(2018-02-27, 07:56:19)"... Ilosc fanow na meczu oraz zaangazowanie zawodnikow mogloby zalezec od renomy,reputacji najblizszego rywala. Co sadzicie o takim rozwiazaniu? napisał(a): Zlatan

Sam piszesz o tym w swojej propozycji...

Ulega zmianie ilosc kibiców pod wpływem pogody jak pada jest mniej fanów niż jak słonecznie

RE: Reputacja - GM_Arek - 2018-02-28

ogólnie kilka rzeczy ma wpływ na liczbę kibiców na meczu - wszystkie te zmienne opisane są w faq

RE: Reputacja - Mr. Zuma - 2018-07-29

@GM_Kuba - do rozważenia