Błąd/brak leczenia - Wersja do druku +- Oficjalne forum gry Speedway-World (https://speedway-world.pl/forum) +-- Dział: Pozostałe (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Archiwum (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=25) +--- Wątek: Błąd/brak leczenia (/showthread.php?tid=714) |
Błąd/brak leczenia - sroczkins - 2011-12-12 witam. jestem tu dość świeży, ale dziś nie naliczyło mojemu zawodnikowi pkt zdrowia. W piątek, po kontuzji i ustawieniu leczenia prywatnego miał zdrowie na 40 i 4 dni leczenia. dziś po porannym treningu (bo mniemam, że leczenie odbywa się w tym czasie- jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi) stan zdrowia nadal wynosi 40 i wiszą 4 dni leczenia. Dodatkowo (bo nie chcę zakładać nowego wątku) mam pyt i sugestie: - o której godzinie odbywają się wspólne treningi, i czy w pon, śr i pt są zawsze w tych samych godzinach? - w dziale Vip jest adnotacja: 'w przypadku potrzeby adresu do przelewu proszę o kontakt'. Fajnie by było, jakbyście podali z kim się w tej sprawie kontaktować. Mi pomógł w tej sprawie stefik (za co dziękuję), ale nie każdy może nawet wpaść na ta, do kogo w tej sprawie napisać. E: - na jakiej podstawie wystawiani są zawodnicy do biegu 14? Chodzi mi dokładnie o taką sytuację: 4 i 5 'do brydża' (czyt. do biegu 14) mają same zera. który z nich pojedzie w 14 biegu? logika podpowiada, że ten z wyższym numerem (np z numerów 2 i 4 pojedzie 2), a tu klops: pojechał zawodnik z nr 4. Czy jest to od czegoś zależne, czy jest to losowe? pozdrawiam RE: Błąd/brak leczenia - GM_Kuba - 2011-12-12 Aby zawodnik sie leczył musisz mu ustawić Odpoczynek. Po wbraniu opcji leczenia ustawiło mu się to automatycznie, a Ty to zmieniłeś an Prowadzenie. Ustaw mu odczpoczynek to będzie miał jutro +15 i tak codziennie aż do 100 RE: Błąd/brak leczenia - sroczkins - 2011-12-12 aha, no to zagadka rozwiązana- podziękował ale jest jedno małe 'ale': nie uważasz, że to nieco bez sensu: skoro z zakładki zawodnika wybieram mu leczenie prywatne (i jak mówisz, w treningu ustawia się auto 'odpoczynek'), to nawet zmiana w zakładce trening, nie powinna anulować codziennego leczenia (tym bardziej, że odpoczynek sam z siebie daje 5 pkt do zdrowia- więc po co robi się 'odpoczynek' w zakładce trening? - w tym momencie powinno być +15 za leczenie priv + 5 za odpoczynek..), bo poniekąd robi się podwójne potwierdzanie tego samego.. Dodatkowo jeśli się zapomni po wyleczeniu ustawić z powrotem jakiś trening, to zawodnik może sobie odpoczywać i odpoczywać- dla mnie to trochę 'gmatwanie całego systemu na siłę'.. ps: jeśli będzie taka możliwość, to poproszę odpowiedzi na pozostałe pytanie/a jeśli to nie sprawi problemu afkorz pozdrawiam RE: Błąd/brak leczenia - szosti - 2011-12-12 Odniose sie do biegów nominowanych właśnie chyba nie ma mozliwosci ustawienia zawodnikow do biegu 14 system sam wybiera jedyna mozliwosc to wprowadzenie juniora jako rezerwa zwykla oczywiscie zakladajac ze nie przegrywamy 6 punktami i taktyczna nie wchodzi w gre (15 bieg wiadomo jada najlepsi) RE: Błąd/brak leczenia - sroczkins - 2011-12-12 hmm wybór jest z tego co pamiętam, ale w przypadku równej ilości punktów (i nie bycia on-line) wybiera sam jak mu pasuje, czy zawodnik spod danego numeru ma jakby 'pierwszeństwo'? Ma to o tyle znaczenie, że mając taką wiedzę, i nie będąc live, możne poniekąd ustawić zawodnikowi tyle biegów, ile potrzeba RE: Błąd/brak leczenia - sroczkins - 2011-12-12 kolejny błąd: dziś miałem 'wspólny trening', odjechałem 2 biegi, po czym stwierdziłem, że czasy na różnych maszynach się nie zmieniły i postanowiłem, rozegrać kolejne 4 biegi na kolejnych motocyklach. Od ok godz 18, cały czas mam te biegi (z datą dzisiejszą) nierozegrane- wiszą w dzisiejszym treningu i ani rusz. Czy one zostaną rozegrane, skasują się, czy też przeniosą na bodajże środę? RE: Błąd/brak leczenia - GM_Kuba - 2011-12-12 Wtedy wchodzi ten co jest szbciej czyli z nizszym numerem startowym teoretycznie, a praktycznei ystem bierze tego co chce ;d. Treningi wspolne o 9. |