Zdjęcie 
[Obrazek: 45692666197065332248.png]

Powyżej prezentuję moją propozycję jeżeli chodzi o obliczanie Rangi poszczególnego zawodnika, a co za tym idzie i Rangi Turnieju sumując Rangi poszczególnych Zawodników.
W swoich obliczeniach pozwoliłem sobie wziąć jako główne:
Współczynnik talentu:
Obliczany jest on na zasadzie: Wartość talentu zawodnika (1,2,3 itd) podzielona przez max. wartość talentu czyli 5

Współczynnik Zawodnika:
Tutaj chodzi konkretnie o jego umiejętności, a konkretnie o ich średnią czyli np. 65 podzielona przez max. średnią czyli 100

Współczynnik Ligowy:
Tutaj mamy do czynienia z ligą w której zawodnik startuję i tak dla każdej ligi przyporządkowałem jej wagę według tabeli na załączniku (e-liga - 10, 1 Liga - 9 itd) podzielona przez max wagę ligi czyli 10

Współczynnik Sprawności:
Kim byłby nasz jeździec gdyby nie był w 100 % sprawny dlatego jest to jeden z najważniejszych współczynników, jego wartość również dzielona przez maximum czyli 100.

I tak jak już obliczymy sobie każdy ze współczynników naszego jeźdźca to po wymnożeniu ich otrzymamy ten najważniejszy jakim jest Ranga Zawodnika.
Sumując Rangi szesnastki startujących w naszym turnieju otrzymamy jego Rangę. Obecnie może nie będzie ona zbyt zadowalająca, ale jako że jesteśmy raczkującym managerem musimy myśleć przyszłościowo, gdzie nasi zawodnicy cały czas będą udoskonalać swoje umiejętności i w końcu dojdą do perfekcji.

Czekam na wasze opinie. Mogę wam powiedzieć że sam nie jestem pewien co do Współczynnika Talentu czy powinien tu się znajdować, więc jestem skłonny go usunąć, jednak z drugiej strony kim byłby nasz zawodnik za kilka sezonów bez wysokiego talentu ?? Ale odpowiedź na to pytanie pozostawiam już dla was. Jak macie pytania, sugestie, czy cokolwiek wam się nie podoba to walcie śmiało Duży uśmiech