Ja mogę coś pokombinować. Talent już ze Stefikiem odrzuciliśmy przy testach mojego wzoru, więc tu nie ma nad czym rozprawiać. Ok ligę można odrzucić i w zamian jej można dać współczynnik doświadczenia. Jeżeli chodzi o wpływ poszczególnych skilli na jazdę to ja już niestety nie podejmę się tutaj pisania wzoru na to bo tak naprawdę każdy zawodnik jest trenowany pod jakąś daną nawierzchnię i na niej jest dobry, więc tak naprawdę nie można określić co ma największy wpływ na jazdę, bo na każdej nawierzchni odpowiadają za to inne skile, jedynym stałym czynnikiem na każdej nawierzchni jest Siła bo jej wpływ wszędzie jest jednakowy i tylko i wyłącznie decyzja o przypasowaniu niewłaściwego motocykla może coś zmienić. Dlatego też uważałem pisząc swój wzór że najlepiej dla zobrazowania umiejętności zawodnika ma się średnia jego wszystkich umiejętności.

Zatem podsumowując mogę zaproponować następujący wzór po korektach:

Ranga Zawodnika = Doświadecznie/ 100 * Średnia Skila/100 * Sprawność/100 * Siła/100

Przykład

Ranga Zawodnika = 20,99/100 * 61/100 * 100/100 * 72/100 = 0,2099 * 0,61 * 1 * 0,72 = 0,092*16 = 1,472 - Ranga zawodów