Puchar Gry - wprowadzenie oceniam na wielki plus. Szczegolnie gracze, ktorzy zaczeli dawno gre maja urozmaicenie. Własnie patrzac na urozmaicenia gry szczegolnie dla tych, ktorzy zaczeli pozniej i nie maja mocnych składow bedac w nizszych ligach wpadłem na pomysł zeby zrobic puchar ligi.

Oddzielnie
Puchar 6 ligi tylko duzyny z 6 ligi
Puchar 5 ligi .....
Puchar 4 ligi .....
Puchar 3 ligi .....

Na takich samych zasadach jak Puchar Gry. Od razu mowie ze nie chodzi o zadne gratyfikacje za wygranie pucharu badz uczestnictwa, chodzi tylko o urozmaicenie gry. Wazne aby nowym graczom wprowadzac rozwiazania takie oby zostawali w grze jak najdłuzej. Załozmy ze gre zaczyna ktos nowy trafia do ligi gdzie sa same boty - po co ma grac jak w lidze same mecze do 15 ? a tak do czasu kiedy jeszcze nie awansował ma puchar gry i ma chcociaz kilka meczy wiecej nie do jednej bramki. W ten sposób atrakcyjnosc gry wzrasta w znaczacym stopniu. Nie umiesciłem 2 ligi ani 1 i Estraligi ze wzgledu na to ze dla nich byłoby to dublowanie Pucharu Gry, poza tym wiem ze graczy z tych lig maja juz i tak po 3 mecze w tygodniu gdzie wystawiaja pierwszy skład wiec pewnie nie byliby zainteresowani.