![]() |
Anty nudy, czyli propozycja na przyszlosć - Wersja do druku +- Oficjalne forum gry Speedway-World (https://speedway-world.pl/forum) +-- Dział: Pozostałe (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Archiwum (https://speedway-world.pl/forum/forumdisplay.php?fid=25) +--- Wątek: Anty nudy, czyli propozycja na przyszlosć (/showthread.php?tid=689) |
RE: Anty nudy, czyli propozycja na przyszlosć - GM_Kuba - 2011-12-05 nie zapomnijcie ze jest jeszcze xp ktore w razie wszystkich skili po 100, to xp ma znaczenia a watpie zeby ktos to dobil do 100 ;> RE: Anty nudy, czyli propozycja na przyszlosć - Zielony815 - 2011-12-05 Stefik, a wiesz jacy teraz są zawodnicy w szkółkach? 13 lat a średnia dobija do 58 ![]() ![]() RE: Anty nudy, czyli propozycja na przyszlosć - specjal2009 - 2011-12-05 te specjalki to calkiem ciekawy pomysł ![]() RE: Anty nudy, czyli propozycja na przyszlosć - mika1688 - 2011-12-05 Sory ale źle się wyraziłem ![]() Nie chodziło mi oto, że specjalność ma zawodnik tylko z 5 talentem tylko chodziło mi oto, że każdy zawodnik może ją mieć bez względu na talent ale musi się z tym czymś "urodzić". Dla przykładu: Mamy 100% zawodników z czego 75% posiada jakieś specjalności. W tych 75% - 20% ma specjalność X, 20% ma specjalność Y itd. Nie miałem na myśli, że specjalność może mieć tylko zawodnik "zielony", bo to już by była w ogóle droga do tworzenia mutantów. Dodatkowo sądzę, że czasami zawodnik z 3 talentem + specjałka mógłby być bardziej wartościowy niż zawodnik z 4 talentem bez specjałki. Mogło by to zakończyć w pewnym stopniu poszukiwania i tworzenie drużyn wyłącznie "zielonych" RE: Anty nudy, czyli propozycja na przyszlosć - guti - 2011-12-05 (2011-12-05, 12:34:22)mika1688 napisał(a): Sory ale źle się wyraziłem rewelacyjny pomysł przykład - wychodzi zawodnik ze szkółki i zdobywa zdolność: nieprzewidywalny - 70% szans normalny wyścig, 15% szans na wyscig zycia, 15% szans na popsuty wyscig samouk - 10% dodatkowo do wszystkich zdolnosci mechanik - 10% dodatkowej mocy do motoru agresywny - ułamek procenta więcej na wystąpienie wypadku w biegu z jego udziałem opanowany - ułamek procenta mniej na wystąpienie wypadku w biegu z jego udziałem itd,itp "zieloni" czyli z pięcioma gwiazdkami- dostają prawdopodobienstwo złej cechy 90%, 8% neutral, 2% dobrej "niebiescy" - neutralnej 20% dobra, 70% neutral 10% zła "czerwoni i żółci - 90% dobrej, 8% neutral, 2% złej RE: Anty nudy, czyli propozycja na przyszlosć - SierraWhiskey - 2011-12-05 świetny pomysł guti RE: Anty nudy, czyli propozycja na przyszlosć - mika1688 - 2011-12-05 A ja bym widział to tak: Cechy charakteru (dla wszystkich): a) Dotyczące płac: - Pazerny (Płaca większa o 15%, podpis kontraktu o 10%) - chytry (Płaca większa o 8%, podpis kontraktu o 5%) - rozsądny (poziom podstawowy) - skromny (Płaca mniejsza o 8%, podpis kontraktu o 5%) - lojalny (Płaca mniejsza o 15%, podpis kontraktu o 10%) b) Dotyczące psucia się sprzętu: - Tępy (psucie się większe o 15%) - głupi (psucie się większe o 8%) - mądry (poziom podstawowy) - ambitny (psucie się mniejsze o 8%) - inteligentny (psucie się mniejsze o 15%) c) Temperament: - agresywny (15% więcej szans na stworzenie niebezpiecznej sytuacji) - bezmyślny (8% więcej szans na stworzenie niebezpiecznej sytuacji) - grzeczny (poziom podstawowy) - dobry (8% mniej szans na stworzenie niebezpiecznej sytuacji) - odpowiedzialny (15% mniej szans na stworzenie niebezpiecznej sytuacji) d) Dotyczące powrotu do zdrowia: - niecierpliwy (dzienne punkty zdrowia +4) - cierpliwy (poziom podstawowy) - wytrwały (dzienne punkty zdrowia +6) Specjalności (dla wybranych ale poszczególny zawodnik może mieć tylko jedną): a) Muskularny (bonus do siły) b) Techniczny (daje bonus do techniki) c) Szybki (daje bonus do startu) d) Rajdowiec (bonus do prowadzenia) e) Nieprzewidywalny (jeśli jest lepszym zawodnikiem na nawierzchni X i na takiej są zawody to daje mu to większy procent na zwycięstwo nad lepszym rywalem. A jeśli jedzie na nawierzchni, której nie lubi to daje to większe prawdopodobieństwo na spowodowanie upadku) Macie jakieś pomysły aby coś dodać, zmienić to piszcie. Jest to tylko moja propozycja, a więc wszelkie bonusy są tylko proponowane ponieważ nie wiem jak wygląda silnik SW. Więc najlepiej będzie wiedział Stefik jakie bonusy dać ![]() Wszelkie komentarze typu jesteś głupi, to jest głupie, wali Cię itp. zachowajcie dla siebie. Masz coś do napisania to pisz rozsądnie i z uzasadnieniem. RE: Anty nudy, czyli propozycja na przyszlosć - Casaletto - 2011-12-05 POMYSŁ MIKI JEST BARDZO BARDZO DOBRY. To jest coś co nie zmieni nam aż nad to rozgrywke, a bedzie dużo ciekawiej !! JESTEM NA DUŻE TAK RE: Anty nudy, czyli propozycja na przyszlosć - matti_1 - 2011-12-05 Również popieram pomysł miki na pewno urozmaiciłoby to gre RE: Anty nudy, czyli propozycja na przyszlosć - Astiks - 2011-12-05 Również popieram pomysł mikiego ![]() RE: Anty nudy, czyli propozycja na przyszlosć - sothis - 2011-12-05 najlepszy pomysł od jakiegoś czasu RE: Anty nudy, czyli propozycja na przyszlosć - mika1688 - 2011-12-05 Proponowane jeszcze 2 specjalności: a) Parowiec (Efekt dodatni wystąpi jak damy w jednej parze 2 parowców daje to dodatkowy bonus. Efekt negatywny wystąpi w przypadku wystawienia w parze zawodników o specjalności Parowiec i Indywidualista) b) Indywidualista (Efekt negatywny gdy w jednej parze damy 2 Indywidualistów. Efekt dodatni gdy jedzie w parze z zawodnikiem gorszym od siebie o 10 pkt średniej) RE: Anty nudy, czyli propozycja na przyszlosć - GM_Kuba - 2011-12-05 Mika kolejny dobry pomysł. Spoko tylko ja mam pytanie kto w kodzie ot ogarnie ? ![]() RE: Anty nudy, czyli propozycja na przyszlosć - Zielony815 - 2011-12-05 Stefik, nie mówimy, że już. Ale jak chcesz, żeby gra była ciekawsza, to się musisz poświęcić ;P RE: Anty nudy, czyli propozycja na przyszlosć - ukppku - 2011-12-06 Sam pomysł jak najbardziej za! ![]() Tylko wytłumaczcie dlaczego zawodnicy z talentem 5 (zieloni) mają być poszkodowani i dostać 90% na zła ceche ??!! ;/ Te specjalne (dodatkowe) umiejetnosci powinny być przyznawane losowo ![]() Raz zawodnik z najslabszym talentem dostaje dobra ceche dodatkowa a innym razem moze byc to zawodnik "zielony" ![]() Niesprawiedliwe byloby gdyby cechy dodatkowe promowaly zawodnikow slabszych ![]() Nie po to teraz się wydaje grube miliony na juniorów z max talentem |