Moje zdanie jest taki, że osoba, która otrzymuje nowy zespół powinna sama decydować których z otrzymanych zawodników chce zostawić, a którym podziękować i miałaby na to powiedzmy te 7 dni w których nie może robić żadnych transferów. Wówczas ma czas na rozeznanie się co i jak w grze i wtedy zdecydować których zawodników się pozbyć (rzecz jasna za darmo). Oczywiście odgórnie powinno być określona minimalna liczba zawodników którzy muszą pozostać w klubie, myślę że min. 7-8 zawodników byłoby wystarczające. Nie pamiętam już ilu dokładnie się dostaje na początku ale pewnie coś koło 12-15 więc pozbycie się połowy zbędnych zawodników to już było by coś na start.

Sothis nie porównujmy czasów kiedy my zaczynaliśmy bo to były całkiem inne realia wszyscy mieliśmy podobnych zawodników więc jak wystawiłeś ziomka tylko o ciut lepszych skilach to od razu znikał z LT bo był na niego popyt. Popatrz sobie na to jakich zawodników się wówczas sprzedawało za marne grosze, a dziś są w czołówce gry (np. mój Walczak kupiony za 200k, a znalazł się w tym sezonie w 16 najlepszych seniorów). Teraz jak ktoś przychodzi i dostaje ekipę w 6 lidze to kto ma od niego kupić tych leszczy ?? Rywal z 6 ligi ?? Chyba tylko po to żeby udupić kogoś za zawyżony transfer.

Uważam że takie prawo wyboru powinien mieć każdy na początku gry nawet my jak zaczynaliśmy bo wtedy każdy decyduje sam co mu się przyda a co nie i nie jest zmuszany odgórnie do czegoś, zawsze mnie to we wszystkich managerach wkurzało że nie można wybrać kilku zawodników, a reszty się pozbyć, tym bardziej że długość kontraktu to 2 sezony i musisz się z nimi bujać, a tak naprawdę chcąc się liczyć musisz zainwestować w lepszych.