Vinyll dokladnie - zgadzam sie, ze nie wolno za bardzo premiowac.
Jestem calkowicie przeciw wprowadzaniu sztucznych koksow. Sa indywidualne zawody, i inne organizowane nudne by to bylo gdyby jakis jeden koks wszystko wygrwal. Zreszta teraz bedzie taka hegemonia przez kilka dobrych sezonow
Koksa (juz nie tak wyrozniajacegosie od innych) mozna dostac, ale niech maja wszyscy do tego prawo. Przeciez gwiazda moze sie urodzic wszedzie. Inna sprawa czy uda sie ja wytrenowac. I tu są poziomy szkolki. Im wyzszy poziom szkolki tym szybszy trening, im szybszy trening tym wiecej wytrenuje umietnosci.
Przyklad: klub ze szkolka na poziomie 3 wylosowal mega koksa 12 lat, 5 talent, poczatek sezonu i dostal bonusa do bazowej umietnosci +2 (teraz losowanie jest w zakresie +2/-2). Zaczal go trenowac, ale brak wyzszych poziomow sprawil, ze do kazdego skoku tracil 3-4 dni w stosunku do wyzszej szkolki. Wychodzi w wieku 16 lat fajowy junior, ale nie koks. Beda za niego fajne pieniadze, albo super wychowanek na lata.
W przypadku gdyby taka sytuacja zaistniala w klubie z rozwinieta szkólka mamy koksa, ktory zaowjuje z czasem SW.
Dlatego Astek nie badz egoista. Wg mnie w zupelnosci wystarczy bonus z mniejsza iloscia dni treningu, tak czy siak na koksa moze liczyc tylko kto ma maxa szkolke, ale za to poczatkujacy maja tez szanse na bardzo fajnego juniora
Wezcie tez pod uwage ze im wiekszy poziom szkolki tym wieksza ilosc juniorow, co tez ma niemale znaczenie jak np. ma sie 2 wiecej wychodzacych ze szkolki