Asteck666
OK, pofatygowałem się:
- zawodnik 14 lat - w szkółce spędzi 2 sezony
- talent max, trener były zawodnik, przyjmijmy hipotetycznie że każdy skok jest o +3

Szkółka poziom 5 - koszt budowy 3.500.000
skok skilla co 18 dni roboczych
2 sezony = 8 skoków + 16 przetrenowanych dni, czyli prawie 9 skoków

Szkółka poziom 12 - koszt budowy 19.250.000
skok skilla co 15 dni roboczych
2 sezony = 10 skoków

Jeżeli ktoś uważa że 1 (słownie JEDEN) skok skilli więcej na przestrzeni 2 sezonów dla kogoś kto wydał 15.750.000 więcej i poświęcił na rozbudowe o 189 dni więcej to BONUS... i że 1% szansy na przyjście talenciaka do szkóki (czyli szansa ze 1 na 100 juniorów to będzie talent) to EGOIZM... to ja nie mam więcej pytań
[/quote]

Teraz ja:

ehh jakie płytkie myślenie, miałem się nie odzywac bo cierpie na brak czasu ale cos skrobne.
Po pierwsze obliczenia zle.
dla 5 poziomu prawie 9
ale dla 12 poziomu mi wychodzi 85x2 sezony - 170 jak podzielimy przez 15 to wyjdzie ponad 11 a nie tak jak napisales 10
WIec reszta Twoich wnioskow jest mocno mylaca.
A teraz trochę głebsze podejscie do tematu.
Szkolke rozwijasz nie dla jednego juniora ale przez caly okres jaki masz zamiar grac. Przewaga tych kilku skokow powoduje, ze wartosc twojego zawodnika jest o wiele wiesza niz tego z nizszego poziomu szkolki.
Koszystasz z tej pzewagi caly czas, za kazdym razem masz lepszego juniora od juniora z n izszej szkolki, za kazdym razem inni managerowie dadza wiecej kasy za twojego niz tego z poziomu nizszego. POLICZ SOBIE ILE SPRZEDASZ W SEZONIE ZAWODNIKOW I ILE CHCESZ W TA GRE GRAC. ZWRACA SIE INWESTYCJA W SZKOLKE I TO Z NAWIAZKA.
Tak wiec zarabiasz wieksza kase i zwraca ci sie inwestycja. Dodastkowo majac wiekszy poziom szkolki masz wieksza liczbe juniorow. A wiec kolejny dodatkowy zarobek w stosunku do nizszego poziomu.
Inna sprawa, ze wiekszosc bedzie szukala (przy mojej tabelce) 12-13 latkow. Tu roznica jest kolosalna i wartosci 16-latka pomiedzy mniejszym a wiekszym poziomem bedziemy mogli liczyc na miliony.
Asteck - czas,czas, CIERPLIWOSC, dla mnie szkolka to dobra inwestycja, buduje m isie 10 poziom i teoretycznie powinienem byc z Toba, ale ja mam troche inne myslenie - analityka.
A koky tez beda - 12 lat, poczatek sezonu, max trening i skoki wieszkosc 3 i masz koksa, po co wprowadzac dodatkowe koksowanie. I tak junior nie zawojuje SW bo sa obozy ktore powoduja ze mlodzi nie maja szans.