Ja jestem zdania, że pomysł z info przy rejestracji jest jak najbardziej trafiony. Dlaczego ? Chociażby dlatego , że właśnie pozbylibyśmy się graczy krótko terminowych , którzy po 2-3 logowaniach jak napisał misiek_kssg ci gracze nie zaglądają tu już nigdy, a dodatkowo odciążyło by to server z nieaktywnych drużyn , może co prawda redukując nawet ilość lig, ale dzięki temu atrakcyjność gry znacznie by wzrosła, bo przecież rywalizacja mocno by się zaostrzyła, zwłaszcza że każdy z graczy po drugiej stronie ma prawdziwego oponenta a nie bota.

Po drugie Stefik... Ta gra to jest biznes... i skoro już go prowadzisz, to powinieneś wiedzieć , że każdy interes potrzebuje inwestycji. Nie możesz tylko wyciągać z tego kasy bez żadnych nakładów, bo prędzej czy później nadejdzie dzień , w którym serwery SW zostaną wyłączone, po uprzednim powiadomieniu graczy , że "w związku z tym , że utrzymanie serwera kosztuje np 500 zł/mies a nas 20 graczy płaci po 5 zł na miesiąc- wiec nas nie stać" po jakimś czasie dopłacania do biznesu , po prostu go zamkniesz , bo vat , zus i inne pierdoły po prostu zjedzą cię żywcem .

Radzę więc zainwestować trochę kasy w reklamę. Gdzie?? A mianowicie- gra internetowa, na przeglądarce , więc w gazecie to chyba nie bardzo.
Moim zdaniem warto pomyśleć o portalach internetowych typu WP , Onet, Interia itd - każdy z nas internautów zagląda tam bardzo często. Może to tylko moje domysły ale myślę , że przecietnie 1 na 20 osób interesuje się w jakiś sposób żużlem i widząc ładny baner na takim portalu kliknie na niego.
w ten sposób można dosyć szybko zwiększyć ilość graczy , aktywnych graczy.

Chcesz mieć lepszą statystykę kliknięć i rejestracji niż 1 na 20 ? Użyj głowy Oczko
Zwiększysz ją na pewno umieszczając banery reklamowe na stronach typowo zajmujących się informacjami sportowymi takich jak np Sportowe Fakty, czy też dział WpSport itd , a jeszcze większą uzyskasz zamieszczając baner dokładnie na zakładkach "żużel" na tych portalach . jak myślisz? Ilu fanów , pasjonatów, a niekiedy fanatyków tego sportu tam zagląda ?? Myślisz , że nikt się nie skusi na rywalizację swoich ulubionych zespołów w wirualnym świecie, będąc zagorzałym kibicem w realu ?

Chcesz wiedzieć jak ja się dowiedziałem o SW ? - Od kolegi z pracy , który jakiś czas temu założył sobie drużynę!!! Inaczej nie miałbym pojęcia o tym , że SW istnieje!!! W ten sposób może przybędzie 10% społeczności na SW , a to chyba nie jest twój główny cel , bo pewnie wolałbyś zamiast 90 nowych graczy zobaczyć 9000 na serwerze.

Pamiętaj zainwestuj, a będziesz miał zysk.

Pozdrawiam