Witam Managerów Uśmiech

Jestem aktualnie w 6-ej lidze i gram już 2 miesiące. Zdążyłem polubić Speedway-world i myślę o rozwoju tej stronki. Staram się wspierać Was i wysyłam sms-y chociaż na silverVIP. Czytając inne tematy dowiedziałem się, że największym Naszym problemem jest mała ilość graczy, a właściwie to zatrzymanie nowych graczy na dłużej niż jeden dzień. To jest powodem średniej różnorodności rozgrywek.

Co do tego mam parę pomysłów, które by wpłynęły w większym lub mniejszym stopniu na grywalność i odczucia w grze. Aczkolwiek nie będę nawiązywał do finansów, bo mam zbyt małe doświadczenie w tych sprawach.

A teraz nawiązując do tematu- moim skromnym zdaniem aktualna szata graficzna jest poprostu marna. Niby jest wszystko dokładnie zrobione i poprawnie ale jednak coś nie trybi. Może to szaro-czarna oprawa nieco odpycha i nadaje trochę grobowego, nudnego nastroju. Mało elementów graficznych, a duża ilość informacji i statystyk powoduje, że strona jest uboga i wygląda jak jeden wielki dziennik!

Sami z doświadczenia w życiu wiecie, iż dobrze dobrany wygląd zewnętrzny zwiększa popularność i zwiększa atrakcyjność wyglądu węwnętrzego, więc proponuję:

-zmienić tło. Oczywiście na jakieś neutralne, (może barwy ekstraligi??) żeby żaden z graczy nie oburzył się, widząc na wejściu barwy nielubianej drużyny ;D

-zmienić menu na ciekawsze, łatwiejsze w obsłudze i przede wszystkim używać więcej grafiki (może coś w stylu że jeżeli wchodzimy w funkcje park maszyn to w tle pokazują się motory itp. - chodzi mi o samą ideę)

-takie elementy gry jak rozgrywanie meczu można by pokazywać w Java-ie czy jakiejś innej aplikacji (nie znam się na tym akurat ale mam nadzieję, że zrozumiecie o co mi chodzi) chodzi mi o to by odgrywany był w czasie rzeczywistym bez odświeżania strony no i zegarek do tego kiedy będzie kolejny bieg.

-dodać charakterystyczne dźwięki (np po wygranym meczu słychać aplauz wiwatującego tłumu i tak dalej)

-wprowadzić na każdy profil możliwość nadania dowolnego tła/deseniu/grafiki o wybranych przez siebie kolorach.

Pomysły same przychodzą do głowy ale wprowadzenie planu w życie to zupełnie inna bajka. Niech ocenią osoby znający się na tym Uśmiech