Przepraszam, że tak długo ale dopiero niedawno sobie przypomniałem o tym pucharze. Podsumuję, więc na czym miałby polegać ten puchar. W wyniku tego, że Stefik napisał, że będzie wprowadzony jako dodatkowy to podejrzewam, że najlepsze drużyny jechały by w rezerwowych składach, więc aby nie było zniekształconej klasyfikacji drużyn na zakończenie pucharu najlepiej aby jechały one w osobnym pucharze.

Rozgrywki zostaną podzielone na 4 części.
Przykładowe nazwy.( można by było w nazwie ująć sponsorów np. Puchar STSPL.eu )
Puchar Mistrzów - pierwsze 24 zespoły (wg klasyfikacji lub miejsca w lidze)
Super Puchar - od 25 do 281
Wielki Puchar - od 282 do 538
Puchar Pocieszenia - od 539 do 795

Rywalizacja ma formę pucharu, w którym po każdej rundzie nie ma odpadania drużyn, czyli każda drużyna jeździ taką samą ilość meczy.
W pucharach o miejsca 25, 282 i 539 bierze udział po 256 drużyn.
Po każdej rundzie przegrane i wygrane drużyny tworzą drabinki o kolejne miejsca, na koniec pucharu każda drużyna będzie miała określone miejsce w danym pucharze.
Rozegranych zostanie 8 rund( mecz i rewanż)

Puchar Mistrzów będzie składał się z fazy grupowej i pucharowej. W fazie grupowej zespoły będą podzielone na 4 grupy każda po 6 zespołów.
Po fazie zasadniczej zespoły z miejsc 1,2 będą rywalizowały w fazie pucharowej( z zachowaniem zasady nieodpadnięcia) o zwycięstwo. ; z miejsc 3,4 o miejsce 9; a z 5 i 6 o 17 miejsce.
Faza grupowa 10 kolejek; faza pucharowa 6 kolejek.

Zrobiłem jeszcze schematy są trochę nie ładnie zrobione, ale chodziło mi o ogólną zasadę, z jaką będzie rozgrywany puchar. Do numerów, które oznaczają o które miejsce toczy się rywalizacja należy dodać 24, 280 i 536 aby mieć schemat na poszczególne puchary. Jakby to było mało to jeszcze mogę je dopracować.
[Obrazek: schematdrabinka.png]

[Obrazek: schematpucharucd.jpg]