W towarzyskim turnieju takie nagrody? Według mnie 100 razy zawyżone, bo nikt nie chciałby jechać w 2 lidze skoro taką kasę może zebrać w 3 lidze. Jeżeli chodzi Ci o mistrzostwa lig.

A jeżeli chodzi o puchar, który proponuję to możliwości ujęcia go w sponsoringu jest wiele, ale najważniejsze i myślę, że trzeba to gdzieś napisać na stronie z propozycjami, że jeżeli ktoś wymyśla nowe źródło przychodów, to musi podać nowy sposób ich wydatkowania lub z czego zmniejszyć przychody, tak żeby mniej więcej się bilansowało.

To np. można robić tak, że zabrać po 20% z premii za miejsce w lidze i przeznaczyć to na nagrody w pucharze np. porównując do miejsca w rankingu i otrzymując maksymalną premię za miejsce w pucharze według wzoruSmutnyliga, w której jeździ drużyna)*10 ; dla ekstraligi trzeba było by inaczej to zrobić np. za awans o 2 miejsca( bo według wzoru wychodzi, że za utrzymanie pozycji) .

Np. Jeżeli mam 310 miejsce w rankingu i jeżdżę w 4 lidze, a w pucharze zajmę miejsce wyżej niż 270 to dostaję 20% z premii jakie dostałbym aktualnie za zwycięstwo w lidze, czyli jak w moim przypadku 60 000 zł (300 000 zł *0.2) i za każde miejsce niżej dostawałbym o 1% mniej, czyli najmniej dostałbym 600 zł za 370 miejsce.

To jest jeden z prostszych systemów ujęcia pucharu w sponsoringu. Jeżeli trzeba mogę stworzyć inny system.